Oluella hurja hinta Qatarissa, anniskelu­alueita siirrettiin

Alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kiellettyä Qatarissa, ja se näkyy MM-kisajärjestelyissä.

Anniskelualueet odottavat faneja pääkaupunki Dohassa.

17.11. 10:30

Qatarissa järjestettävän jalkapallon miesten MM-kisat alkavat sunnuntaina, ja puhetta riittää maan ihmisoikeusongelmien lisäksi myös fanien kisakokemuksesta.

Keskiviikkona uutisoitiin varsin karusta telttamajoituksesta, jossa kisaturistille on tarjolla vain sänky metallikehikon päälle viritetyn telttakankaan suojassa. Nyt puheena on olut.

Olutta piti alun perin olla tarjolla lähelle stadioneita rakennetuilla fanialueilla, mutta nyt MM-kisajärjestäjät ovat siirtäneet alueita kauemmaksi.

Samalla oluen hinta on uutistoimisto Reutersin mukaan peräti kaksinkertaistunut, ja puolen litran tuopista joutuu maksamaan peräti 50 rialia, eli noin 13,2 euroa. Alkoholittoman oluen saa 30 rialilla, eli noin kahdeksalla eurolla.

Alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kiellettyä Qatarissa. Korkeilla hinnoilla ja rajoitetulla anniskelulla kisaturistien alkoholinkäyttöä pyritään rajoittamaan, mutta tulevat viikot näyttävät, miten pyrkimykset onnistuvat.

Juoman lisäksi myös ruoka on herättänyt ihmetystä. Jalkapallotapahtumien ruokatarjoiluun keskittyvällä Footy Scran -Twitter-tilillä julkaistiin kuva faneille tarjolla olevasta kreikkalaisesta salaatista.

Kymmenen euron arvoinen salaatti on varsin ankean näköinen, eikä yksi oliivi ja fetan pala syöjää suuremmin lämmitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat