Heliövaara ja Glasspool ilmiömäisellä pelillä ATP-finaalien väli­eriin, kuittaavat jättipotin

Suora kahden erän voitto sinetöi kaksikolle paikan neljän parhaan joukossa.

Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool etenivät ATP:n finaaliturnauksen välieriin. Kuva tiistain ottelusta.

17.11. 13:51

Suomalais-brittiläinen nelinpelipari Harri HeliövaaraLloyd Glasspool otti tylyn voiton Torinon ATP:n finaaliturnauksen viimeisessä lohko-ottelussa.

Heliövaaran ja Glasspoolin 6–0, 6–4 -voitto Espanjan Marcel Granollersista ja Argentiinan Horacio Zeballosista ratkaisi myös paikan huipputurnauksen välieriin.

Molemmissa erissä Heliövaara joutui kertaalleen vaikeuksiin omalla syöttövuorolla, mutta hallitsi hyvin hermonsa. Jos oli syöttäminen tiukkaa hänelle, olivat syötönvastaukset sitäkin parempia.

Ensimmäinen erä oli kuin tennisvalmentajat olisivat kohdanneet aloittelevat oppilaansa. Tulos 6–0 napsahti valotaululle erinomaisella pelillä. Syötönvastaukset olivat lähes virheettömiä kuten myös lentopeli.

On hyvin harvinaista voittaa huipputasolla nelinpelierä nollille, mutta avauserässä tuntui, että Heliövaaralla ja Glasspoolilla onnistui kaikki.

Toisessa erässä Heliövaara vastasi täysin virheettömästi Zeballosin syöttöihin ratkaisevassa murrossa 6–4:ään. Siinä vaiheessa ottelu oli vielä täysin avoin, vaikka ensimmäinen erä olikin pelaamista yhteen maaliin.

Asetelma ennen ottelua oli selkeä. Suora kahden erän voitto varmistaisi jatkopaikan ja mahdollinen kolmessa erässä tullut voitto siirtäisi jännityksen illan toiseen nelinpeliin.

Jännittämisen saattoi unohtaa, kun välieräpaikka ratkesi näytöstyyliin alle tunnissa.

Heliövaara ja Glasspool takovat uransa suurimpia palkintorahoja Torinossa. He saivat 65 000 dollaria pelaajaa kohti pelkästään pääsystä mukaan. Kaksi alkulohkovoittoa ovat tuoneet kassaan lisää 93 300 dollaria (euroissa suunnilleen sama) kummallekin.

Torinosta tuleva potti nostaa Heliövaaran vuosiansiot pitkälti yli puolen miljoonan.

Palkintorahat ovat huippusuuret nelinpelissä, mutta niin ovat saadut ATP-pisteetkin. Kahden ottelun voittaminen tuo molemmille 400 pistettä, jotka nostavat Heliövaaran aivan kymmenen parhaan tuntumaan. Glasspool on sijan alempana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat