Otteluruuhka oli liikaa: Otto Virtaselle tappio Talissa

Vähän yli kahdessa viikossa Virtanen nosti ATP-rankkaustaan 80 sijaa ja saavutti paikan Australian avoimen turnauksen karsintaan.

Otto Virtasen kaksinpeliturnaus päättyi toisen kierroksen jälkeen Talin haastajaturnauksessa. Kuva ensimmäisen kierroksen ottelusta.

17.11. 18:26

Suomen kakkospelaajan Otto Virtasen urakka päättyi melkein alkuunsa tenniksen Talin haastajaturnauksessa.

Virtanen hävisi toisella kierroksella Tšekin Tomáš Macháčille 4–6, 2–6 eikä pystynyt missään vaiheessa ahdistamaan vastustajaansa tiukoille.

Pitkin ottelua Virtanen näytti väsyneeltä, malttamattomalta ja hätäiseltä ratkaisuissaan.

Macháč on rankattu melko reilusti Virtasta korkeammalle ATP-listalla, mutta ei ollut mahdoton vastustaja. Macháč on sijalla 112, kun Virtanen nousi tällä viikolla ennätykseensä 182.

Jollain lailla Virtasen epätasaisuutta ja keskittymisen puutetta kuvasi toisen erän peli tilanteessa 0–2. Virtanen löi syöttövuorossaan peräti kolme kaksoisvirhettä ja paukautti vastapainoksi kaksi läpisyöttöä. Hän piti syöttönsä, mutta muuten erä luisui käsistä.

Virtasen, 21, urakka on ollut viimeisen kahden ja puolen viikon aikana kuluttava ja raju. Hän voitti Bergamon haastajaturnauksen, jossa pelasi peräti seitsemän ottelua.

Viikkoa myöhemmin Roannessa Ranskassa Virtanen eteni välieriin ja Talissa toiselle kierrokselle. Lyhyessä ajassa hän pelasi 13 ottelua ja matkusti maasta toiseen.

Kiertue oli kaikesta huolimatta erittäin onnistunut. Ennen Bergamoa Virtasen ATP-rankkaus oli 265, mutta hyvät voitot nostivat rankkausta peräti 80 sijaa.

Hyvät tulokset varmistivat, että Virtanen pääsee osallistumaan Australian avoimen mestaruusturnauksen karsintoihin ensi vuoden alussa.

Suomen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori ei pelaa Talin turnausta, vaan lomailee ja keskittyy ensi kauteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat