Qatarin MM-turnauksen pääsyliput kaikkien aikojen kalleimmat

Pääsylippujen hinnoissa huimat erot viime kertaan verrattuna. Saksan MM-turnaus 2006 lasketaan edullisimmaksi.

Lusail-stadion on yksi Qatarin MM-turnauksen näyttämöistä.

17.11. 19:14 | Päivitetty 17.11. 21:54

Kiistellyssä Qatarin jalkapallon MM-turnauksessa kaikki maksaa ja paljon. Olut on huippukallista, samoin pienet salaattiannokset –mutta myös pääsyliput.

Jalkapallofanit joutuvat maksamaan lähes 40 prosenttia enemmän Qatarin pääsylipuistaan kuin neljä vuotta sitten Venäjällä, kertoi uutistoimisto Reuters.

Pääsylippujen keskihinta loppuotteluun on huimat 812 dollaria, joka on suunnilleen sama euroissa.

Venäjän kisoissa muiden kuin finaalin keskihinta liikkui 244 eurossa, kun Qatarissa hinta on noussut 286 puntaan eli 326 euroon.

Müncheniläistaustaisen urheilututkimuksen mukaan tuleva MM-turnaus on kallein koskaan järjestetty johtuen kuuden uuden stadionin rakentamisesta ja kahden peruskorjauksesta. Näihin urakoihin on mennyt yhteensä noin kolme miljardia euroa.

Stadionit olivat yksi suuri kustannuserä, mutta rahaa meni myös pääkaupunki Dohan infrastruktuurin kohentamiseen, metrolinjoihin ja lentokenttään.

Kansainvälinen jalkapalloliitto on aikaisemmin kertonut, että turnauksen otteluihin kahdeksalle stadionille on myyty lähes kolme miljoonaa pääsylippua.

Saksan kisat vuonna 2006 on ollut viime vuosien edullisin jalkapallon MM-turnaus. Otteluiden keskihinta oli vähän yli sata euroa, ja loppuotteluunkin pääsi keskimäärin 252 eurolla.

MM-turnaus käynnistyy tulevana sunnuntaina 20. marraskuuta, ja loppuottelu pelataan 18. joulukuuta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat