Naiset voivat tuomita myös konservatiivisten maiden otteluita, tuomaripomo lupaa

Jalkapallon miesten MM-kisoissa nähdään ensimmäistä kertaa naistuomareita.

Jalkapallon MM-kisojen erotuomaripäällikkö Pierluigi Collina kertoi perjantaina, että naistuomarit voivat tuomita myös konservatiivisten maiden otteluita.

18.11. 19:25

Naistuomarit voivat toimia oikeudenjakajina myös otteluissa, joissa on mukana konservatiivisia maita, kuten Iran, Saudi-Arabia tai MM-kisojen isäntämaa Qatar.

Asia tuntuu itsestäänselvältä, mutta tietoa ei välttämättä oteta samalla tavalla vastaan Qatarissa, joka polkee naisten, siirtotyöläisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

MM-kisojen erotuomaripäällikkö ja entinen huipputuomari Pierluigi Collina kertoi perjantaina, ettei naistuomarien työtä rajoiteta kulttuurillisin ja uskonnollisin syin.

”Kaikki tuomarit voidaan nimetä kaikkiin otteluihin. Jos on olemassa jotain rajoituksia esimerkiksi puolueettomuuden vuoksi, ne ovat rajoituksia heidän rooliinsa liittyen”, Collina sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Erotuomarit eivät esimerkiksi saa tuomita kotimaidensa maajoukkueiden otteluita.

Qatarissa päätuomareina toimii kolme naista: ruandalainen Salima Mukansanga, japanilainen Yoshimi Yamasita ja ranskalainen Stéphanie Frappart.

Myös avustavina erotuomareina on kolme naista. He ovat brasilialainen Neuza Back, meksikolainen Karen Diaz Medina ja yhdysvaltalainen Kathryn Nesbitt.

”Meille he ovat erotuomareita, ja tämä on viesti, jonka annoin heille. Ette ole täällä siksi, että olette naisia vaan siksi, että olette Fifan erotuomareita”, Collina sanoi.

”Olemme täällä, koska ansaitsemme olla täällä”, Mukansanga lisäsi.

Nesbitt puolestaan kertoi tuntevansa olonsa tervetulleeksi.

”Meistä tuntuu siltä, että olemme yksi erotuomarien tiimi, joka ei tee eroa miesten tai naisten välille”, hän kertoi.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat