Qatarin emiiri ylisti Venäjää ja kiitti Vladimir Putinia onnitteluista

Tamim bin Hamad al-Thani ja Vladimir Putin keskustelivat perjantaina.

Tamim bin Hamad al-Thani ja Vladimir Putin tapasivat Kremlissä maaliskuussa 2018.

18.11. 22:05

Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thani keskusteli perjantaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa ja ylisti sen jälkeen Venäjää virallisessa lausunnossaan, uutistoimisto AFP kertoo.

Al-Thanin kehut liittyvät Venäjän kanssa tehtyyn yhteistyöhön MM-valmisteluissa.

Emiirin toimiston julkaisemassa lausunnossa kerrotaan Putinin onnitelleen Qataria MM-kisojen isännöinnistä.

Al-Thani puolestaan kiitti Putinia viestistään ja ylisti Venäjä-yhteistyötä globaalin tapahtuman järjestämisessä. Venäjä järjesti edelliset MM-kisat vuonna 2018.

Diplomaattilähteiden mukaan Venäjä on käytännössä menettänyt roolinsa kisavalmisteluissa aloitettuaan täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainassa helmikuussa. Viime vuonna Venäjä osallistui kisojen turvallisuusharjoitukseen.

AFP kertoo Qatarin arvostelleen Venäjää siitä, että se on liittänyt osia Ukrainasta itseensä, mutta emiiri al-Thanin välit Putiniin ovat säilyneet lämpiminä.

Al-Thani tapasi Putinin lokakuun puolivälissä Kazakstanissa. Emiiri ylisti tuolloin Venäjän tarjoamaa ”suurta tukea MM-kisojen järjestelyissä” ja kertoi olevansa ylpeä maiden välisistä suhteista.

Kumpikaan johtajista ei tuolloin tarkentanut brittilehti The Guardianin mukaan sitä, millä tavalla Venäjä on auttanut Qataria.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat