Markkanen murskasi piste-ennätyksensä ja heitti häikäisevästi – Utahille taas voitto

Markkasen edustama Utah Jazz kukisti kotiparketillaan Phoenix Sunsin pistein 134–133.

Lauri Markkanen teki 38 pistettä yhdessä ottelussa.

19.11. 7:23 | Päivitetty 19.11. 9:33

Lauri Markkanen rikkoi koripallon NBA-uransa aiemman piste-ennätyksen takomalla 38 pistettä yhdessä ottelussa. Saldo siivitti Utah Jazzin 134–133-voittoon Phoenix Sunsista ja katkaisi joukkueen tappioputken.

Suomalainen oli oman joukkueensa mutta ei koko ottelun kovin pistemies. Jälkimmäisen tittelin ansaitsi Phoenixin Devin Booker 49 pisteellä.

Bookerilla oli tosin myös hieman Markkasta enemmän aikaa kerryttää pisteitään. Booker oli kentällä reilut 41 minuuttia, kun taas Markkanen hieman yli 34 ja puoli minuuttia.

”Tuntuu hyvältä. Tarvitsimme tätä voittoa, ja pystyimme siihen”, Markkanen sanoi hymyillen ja päätään pyöritellen Utah Jazzin Twitterissä julkaisemassa kenttähaastattelussa.

Jazz pelasi pitkän vierasottelukiertueen ennen tätä ottelua edeltäneitä lepopäiviä.

”Tauko tuli todella tarpeeseen. Olimme periaatteessa kaksi viikkoa kiertueella lukuun ottamatta yhtä kotiottelua Lakersia vastaan. Kaikki tarvitsivat vähän huilia. Olimme tänään energisiä, ja tämä oli meille tärkeä voitto”, Markkanen sanoi.

”En tiedä, missä Laurin rajat ovat. En usko, että kukaan meistä tekee johtopäätöksiä sen perusteella, mitä näemme ilta toisensa jälkeen”, Utahin valmentaja Will Hardy kehui suomalaista ESPN:n mukaan.

Markkasen osumaprosentti oli huomattavasti Bookeria parempi. Yhteensä 18 pelitilanneheitostaan hän onnistui 15:ssä. Bookerilla yrityksiä oli 31 ja onnistumisia 16.

Kolmosyrityksistään Markkanen onnistui kahdessa kolmesta. Booker vuorostaan yritti kolmen pisteen heittoa yhdeksään otteeseen ja onnistui kahdesti.

Suomalainen teki Utahin kotiparketilla lisäksi kolme koriin johtanutta syöttöä ja kauhoi kuusi levypalloa, joista viisi puolustuspäässä.

”Hänen joukkuetoverinsa tietävät, miten hyvä hän on, miten hyvä hän voi olla, ja he luultavasti antavat hänelle enemmän virtaa kuin minä”, valmentaja sanoi.

Utahin alkukausi on sujunut varsin hyvin, mutta edelliset kolme ottelua olivat päättyneet tappioon. Voiton myötä Utah nousi länsilohkossa toiseksi.

Lehdistötilaisuudessa toimittajat kyselivät, mitä Markkanen aikoo tehdä pelipallolle. Suomalainen vilkuili pelivälineen suuntaan ja sanoi vievänsä sen kotiin lapsilleen.

”Toivottavasti tämä ei ole viimeinen "career high", suomalainen hymyili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat