Heliövaaran ja Glasspoolin ATP-finaalikoitos päättyi niukkaan välierä­tappioon

Mektic ja Pavic ovat olleet ylittämätön vastus Heliövaaralle ja Glasspoolille.

Lloyd Glasspoolin ja Harri Heliövaaran pelit ATP-finaalissa päättyivät lauantaina. Kuva on lokakuulta.

19.11. 22:24

Tenniksen nelinpelin suomalaistähden Harri Heliövaaran ja brittiparinsa Lloyd Glasspoolin mainio taival ATP-finaaliturnauksessa tyssäsi lopulta lauantai-iltana, kun he taipuivat välierässä kroatialaisille Nikola Mekticille ja Mate Pavicille tunnin ja 42 minuutin väännön jälkeen 4–6, 7–6 (7–4), 6–10. Mektic ja Pavic kohtaavat sunnuntain finaalissa Yhdysvaltain Rajeev Ramin ja Britannian Joe Salisburyn.

Avauserässä kroatialaisvoittoon riitti yksi syötönmurto, se tuli erän kolmannessa pelissä. Toinen erä punnerrettiin ilman murtoja, ja katkaisupelissä Heliövaara ja Glasspool olivat niukasti mutta ratkaisevasti etevämpiä. Ratkaiseva, kymmeneen pisteeseen pelattava kolmas erä alkoi Heliövaaran ja Glasspoolin minimurrolla ja 2–0-johdolla, mutta kova kroatialaispari vei neljä seuraavaa pistettä eikä enää päästänyt suomalais-brittiläistä osaamista rinnalle.

Mektic ja Pavic ovat olleet ylittämätön vastus Heliövaaralle ja Glasspoolille. Parit ovat kohdanneet viime vuoden kesästä lähtien neljästi, ja aina kroatialaiskaksikko on vienyt voiton. Kohtaamisista kolme on tältä vuodelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat