Fysioterapeutti pelasti Talin turnauksen voittaneen Leandro Riedin kentälle

Sveitsin tennis saa uutta nostetta Roger Federerin ja Stan Wawrinkan jälkeen.

Leandro Riedi Ranskan avoimissa 2020.

20.11. 16:27

Sveitsin tenniksen tyhjiö alkaa täyttyä hyvää vauhtia Roger Federerin ja Stan Wawrinkan jälkeen.

Federer päätti näyttävästi uransa Laver Cupissa syksyllä, mutta Wawrinka, 37, yrittää vielä rakennella paluuta loukkaantumisten jälkeen.

Leandro Riedi, 20, voitti Talin haastajaturnauksen sunnuntaina ja ottaa valtavan loikan ylös ATP-listalla.

Riedi kukisti Tšekin Tomáš Macháčin 6–3, 6–1, ja merkittävintä oli, että peli näytti tälle tasolle häikäisevän hyvältä. Riedi löi lujaa ja pystyi paukuttamaan kämmeniään läpi melkeinpä halutessaan. Myös rystypuolelta hän keräsi pisteitä, joten valikoimaa tulevaisuutta varten riittää.

Ennen Talin HPP Openia Riedi oli ATP-listalla vasta sijalla 277, mutta loikkaa 80 sijaa ylöspäin maanantain listalla.

Lähellä oli, ettei voittoa olisi tullut, kun karsinnat läpäissyt Riedi joutui ahertamaan välierässään lauantaina pitkät kolme erää.

Riedi kertoi tunteneensa itsensä todella väsyneeksi välierän jälkeen ja ennen sunnuntain finaalia, mutta olo alkoi vertyä, kun pääsi kentälle.

”Fysioterapeutti pelasti elämäni”, Riedi sanoi Talissa ja kiitti erikseen Mikko Pehkosta, joka pehmitti nuoren lupauksen pelikuntoon.

Sveitsillä on nyt kaksi 20-vuotiasta lupausta, joiden uran etenevät oikeaan suuntaan. Dominic Stricker on kivunnut listoilla 116:nneksi, ja nyt Riedi varmistaa uudella rankkauksellaan pääsyn Australian avoimen mestaruusturnauksen karsintaan ensi vuoden alkupuolella.

”Olin kuusi vuotta meidän Tennisliiton valmennuksessa, mutta nykyään olen omillani.”

Sveitsin tennis näkyi viime vuosikymmenet selvimmin Federerin ja Wawrinkan kautta. Supertähdet ovat tuttuja myös Riedille.

”Stanin kanssa olen harjoitellut useita kertoja. Federerin kanssa pääsin kerran harjoittelemaan Dubaissa. Se oli elämäni täyttymys ja toive kävi toteen.”

Talissa Riedi otti uransa ensimmäisen voiton haastajaturnauksessa. Hän pelaa vielä ensi viikolla Italian Andriassa kisan, kunnes tämä kausi päättyy.

”Australian avointa pitemmälle en osaa sanoa tulevasta.”

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat