Fanit lyttäävät MM-kisojen teltta­majoituksen: ”Päivisin kuin helvetti”

Qatarin MM-kisoihin saapuvia faneja varten on rakennettu valtava telttakylä.

Dohassa on telttamajoituksen lisäksi tarjolla majoitusta konteissa.

20.11. 18:45

Jalkapallon MM-kisat käynnistyivät sunnuntaina Qatarissa, ja kisajärjestelyt nousivat puheenaiheeksi jo ennen avauspotkua. Sunnuntaina ihmetytti liikennekaaos ja fanien majoitus.

MM-kisojen avausavausottelu pelataan 60 000 katsojaa vetävällä Al Baytin stadionilla. Se sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Qatarin pääkaupungista Dohasta. Stadionille vievällä moottoritiellä nähtiin valtava ruuhka ennen MM-kisojen avajaisia ja niitä seuraavaa avausottelua.

Fanien majoitus telttakylissä pääkaupunki Dohan lähellä on puhuttanut aiemminkin, mutta sunnuntaina BBC haastatteli paikalle tulleita kannattajia.

”Se on edelleen työn alla, päivisin se on kuin helvetti. Aavikolla on liian kuuma”, japanilainen Shogo Nakashima kommentoi majoitustaan.

”Olen täällä vain nukkumista varten. Menen muuten katsomaan kaupunkia, en halua jäädä tänne.”

Alueella on 1 800 telttaa, johon jokaiseen mahtuu kaksi ihmistä. Rakennustyöt ovat BBC:n toimittajan Nesta McGregorin mukaan edelleen kesken, ja työkoneiden ääniä kuuluu joka puolella jatkuvasti.

Meksikoa kannustavat Pedro ja Fatima kertova maksaneensa yöltä noin 175 puntaa, eli noin 202 euroa.

”Tämä ei ollut sitä, mitä odotimme. Kuvien ja kuvauksen perusteella odotimme vähän laatua”, Pedro kommentoi.

Teltat on tehty paksusta muovista. Niissä on kaksi sänkyä ja tuuletin. Soran päällä on matto.

”Kukaan ei tiedä mitään. Kaupat ovat kiinni, täällä ei ole juomavettä. Tämä ei todellakaan ollut sitä, mistä maksoimme”, Fatima lisää.

Ranskalainen Djamal maksoi kolmen viikon majoituksesta 2 700 puntaa, eli noin 3 111 euroa. Hän on kuitenkin lähdössä pois telttakylästä.

”Tämä oli huono kokemus. Täällä ei ole suihkusaippuaa, hammasharjaa tai hammastahnaa”, sanoo Djamal, joka luuli tulevansa hotellimajoitukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat