Qatarin MM-unelma mureni jo kisojen ensimmäiseen puoli­tuntiseen

Qatar hävisi MM-kisojen avausottelussa Ecuadorille lukemin 0–2.

Ecuador oli parempi kisojen avausottelussa. Ecuadorin Romario Ibarra (vas.) taisteli Bassam Al Rawin kanssa pallosta.

20.11. 20:16

Jalkapallon MM-kisat alkoivat varsin odotetusti, kun isäntämaa Qatar kärsi 0–2-tappion Ecuadorille. Tulos kuvasi pelitapahtumia hyvin, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Ottelun näkyvin hahmo oli Ecuadorin kapteeni Enner Valencia. Hän toimitti pallon peräti kolmesti isäntien maaliin, mutta vain kaksi osumaa hyväksyttiin.

Ensimmäisen kerran verkko heilui jo kolmannella minuutilla, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Hidastusten ja pysäytyskuvien perusteella tuomio oli lopulta oikea, vaikka hieman epäselvältä näyttänyt tilanne aiheuttikin sosiaalisessa mediassa paljon ihmetystä ja spekulaatioita.

Qatar selvisi aikaisesta takaiskusta säikähdyksellä, mutta vain hetkeksi.

16. minuutilla pallo oli kuitenkin maalissa ilman epäselvyyttä. Valencia kaadettiin läpiajossa, ja hän laukoi itse pallon rangaistuspilkulta varmasti alakulmaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen verkko heilahti taas. Angelo Preciado keskitti, ja Valencia puski tyylikkäästi alakulmaan.

Toisella puoliajalla Ecuador tyytyi nauttimaan johtoasemastaan eikä hakenut lisämaaleja erityisen innokkaasti.

Qatarin kisoista uhkaa tulla melkoinen pannukakku, sillä seuraavissa otteluissa vastus vain kovenee. A-lohkon muut maat Senegal (ranking 18.) ja Hollanti (8.) ovat lähtökohtaisesti vielä selvästi parempia kuin sijalla 44 oleva Ecuador.

Sijalla 50. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa oleva Qatar on hyvin lähellä kirjoittaa nimensä historiaan kaikkien aikojen heikoimpana MM-kisaisäntänä.

Joukkue oli täysin aseeton Ecuadoria vastaan, ja kisaisäntä vaikutti olevan melko lailla väärässä paikassa pelatessaan MM-turnauksessa.

Ecuadorilla sen sijaan on kaikki mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat