Novak Djokovic voitti tennis­historian suurimman palkintopotin – kaikkien aikojen tienesteistään hän jäi silti kauaksi

Novak Djokovicin kausiansiot nousivat jättipotin myötä 9,34 miljoonaan dollariin. Hän ei pääse lähellekään uransa parhaita vuosia, ja syykin on selvillä.

Novak Djokovic voitti ATP:n finaaliturnauksen kuudennen kerran.

21.11. 16:41

Espanjalainen Carlos Alcaraz kuittasi syksyllä tenniksen US Openin voitosta 2,6 miljoonaa euroa.

Se oli tämän vuoden suurin palkintopotti grand slam -turnauksissa. Serbian Novak Djokovic valtasi Torinossa ATP:n finaaliturnauksen sunnuntai-iltana, ja tilille napsahti 4,7 miljoonaa euroa.

Djokovicin voittama palkintosumma on tennishistorian suurin kautta aikojen. US Openissa Djokovic kääri voitollaan 3,8 miljoonaa 2018.

Koronaviruksen vaikutuksesta viime vuosien palkintopotit laskivat keskimäärin kaikissa turnauksissa, ja niin kävi myös ATP-finaaleissa ennen tätä vuotta.

Jos vertaa Djokovicin voittopottia viime vuoden turnaukseen, on nousua huimat 105 prosenttia. Vertailussa vuoteen 2019 nousua on yli 60 prosenttia.

Nyt mentiin selvästi yli aikaisemmin järjestetyistä turnauksista.

Torinon 4,74 miljoonan potti nosti Djokovicin kausiansiot 9,34 miljoonaan dollariin, joka on euroissa sama. Vajaan kymmenen miljoonan vuosiansoillaan Djokvic ei pääse lähellekään uransa parhaita vuosia, ja syykin on selvillä.

Djokovic voitti vuonna 2015 peräti 11 titteliä ja kahmi palkintorahaa huimat 18,267 miljoonaa.

Rokotusvastainen Djokovic joutui jättämään väliin Australian avoimet, kun hänet heitettiin ulos maasta juuri turnauksen kynnyksellä. New Yorkiin hän ei myöskään saanut matkustaa, ja US Open jäi väliin.

Pitkällä urallaan Djokovic on ansainnut miehet ja naiset mukaan lukien ylivoimaisesti eniten: 164,7 miljoonaa euroa.

Loppuottelussa Djokovic murskasi norjalaisen Casper Ruudin rystylyönnin ja takoi voiton 7–5, 6–3. Ruudille finaalitappio tämän vuoden suurimmissa turnauksissa oli kolmas, kun hän kärsi tappiot Ranskan avoimissa ja US Openissa.

Hienolla urallaan Serena Williams voitti 23 kaksinpelin grand slam -turnausta, mutta jäi palkintorahoissa vajaaseen sataan miljoonaan. Oheistuloissa Williams on noussut joinakin vuosien miespelaajien edelle. Myös Naomi Osaka on kivunnut huimiin sivuansioihin.

Roger Federer on miesten puolen tulokuningas Forbesin mukaan vuonna 2022. Hänellä ei ole peliansioita, mutta sponsorisopimukset tuottivat 90 miljoonaa.

Forbesin listauksessa Osaka sai viimeisen vuoden aikana 58 miljoonaa kenttien ulkopuolista tuloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat