ESPN: Fifa haluaa sanan rakkaus pois Belgian peli­paidasta

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei kelpuuta Belgian pelipaitaa.

Belgia harjoitteli maanantaina ja aloittaa pelit keskiviikkona ottelulla Kanadaa vastaan.

21.11. 21:04

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa jatkaa yrityksiään puuttua joukkueiden peliasuihin ja varusteisiin Qatarissa pelattavassa MM-turnauksessa. Tällä kertaa kohteena on Belgian maajoukkueen pelipaita, kertoo ESPN.

Maanantaina useat joukkueet peruivat aikeensa käyttää sateenkaaren väreissä ollutta hihanauhaa rangaistuksen pelossa. Muun muassa Englannin kapteenin Harry Kanen oli tarkoitus käyttää One Love -hihanauhaa tuen osoituksena monimuotoisuudelle ja seksuaalivähemmistöille.

Fifa uhkasi, että One Love -hihanauhaa käyttävät pelaajat voisivat saada varoituksen mielenilmauksesta, joka oli suunnattu Qatarin heikkoa ihmisoikeustilannetta vastaan.

Lue lisää: Fifan uhkaus puri: Moni Euroopan maa perääntyi vähemmistöjä puolustavan hiha­nauhan käytöstä

Tuorein tapaus Fifan kontrollihalusta liittyy Belgian vieraspelipaitaan. Belgian kakkospaita on valkoinen, ja sen kauluksen sisäpuolelle on kirjoitettu sana love, eli rakkaus.

ESPN:n lähteen mukaan Fifa ei ole halukas neuvottelemaan asiasta, vaan haluaa rakkauden pois paidasta. Belgia ei tietojen mukaan ole tehnyt vielä päätöstä asiassa.

Belgian vieraspelipaita on ollut myynnissä jo useita kuukausia, eikä paidan ulkoasulla ole tekemistä One Love -hihanauhojen kanssa.

Jos Belgia taipuu Fifan tahtoon, pitää sen saada varustevalmistaja Adidakselta uudet pelipaidat. Aikaa paitojen tekoon toki on, sillä Belgia on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan kotijoukkueena ja vasta alkulohkon päätöspelissä Kroatiaa vastaan 1. joulukuuta vierasjoukkueena.

Belgia aloittaa pelit keskiviikkona Kanadaa vastaan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat