Cale Makar nousi ennätykseen Mikko Rantasen syötöstä, ja selostaja oli revetä

Coloradon Makar rikkoi 200 pisteen rajan ensimmäisenä puolustaja alle 200 pelissä.

Mikko Rantanen riensi onnittelemaan Cale Makaria (8) ennätyspisteen jälkeen. Mukaan liittyvät myös Evan Rodrigues ja Nathan MacKinnon.

22.11. 7:36 | Päivitetty 22.11. 9:39

Dallasin ja Coloradon NHL-kohtaamisessa oli vahva suomalaismaku. Jäällä pelasi seitsemän suomalaista, kun Avalanche kääri voiton Mikko Rantasen voittolaukausmaalilla 3–2.

Rantanen on ottanut maalin takana olevan alueen omaksi toimistokseen vähän samaan tapaan kuin Wayne Gretzky 1980-luvulla.

Toimiston syövereistä Rantanen lähetti syötön ottelun avausmaaliin, ja ottelun selostaja oli revetä. Superpuolustaja Cale Makar laukoi kauden viidennen osumansa, ja se oli samalla hänen 200. piste NHL:ssä.

Ennätysmaalilla oli vahva suomalainen takuu, kun Artturi Lehkonen rouhi kaukalon kulmassa ja hankki kakkossyötön. Rantasella on koossa 15 syöttöä tällä kaudella ja Lehkosella kahdeksan.

Makar keräsi 200 pistettä nopeammin kuin yksikään toinen puolustaja NHL:ssä. Se on tavatonta, että joku latoo tasapisteet ennen kuin saa täyteen 200 ottelua, mutta siihen Makar pystyi.

Uuteen ennätykseen tarvittiin vain 195 peliä eli nuori Makar on kiekkoillut koko uransa yli yhden pisteen keskiarvolla.

Lista NHL:n tehokkaimmista puolustajista on komeaa luettavaa. Kakkosena oleva venäläinen Sergei Zubov voitti Stanley Cupin New York Rangersissa Esa Tikkasen seurakaverina 1994. Toisen kannunsa hän sai Dallasissa 1999.

Bobby Orr on kanadalaisen kiekkoilun kaikki kaikessa, kun puheeksi nousevat puolustajat, mutta tässä tilastossa hän on vasta seitsemäntenä.

Jason Robertson oli ottelun tehopelaaja kahdella maalillaan, mutta nekään eivät pelastaneet Dallasia voittajaksi.

Robertson on tehnyt tällä kaudella jo 15 maalia.

Cale Makar, 24, pelaa uransa alkutaivalta, mutta Bostonin Patrice Bergeron kiekkoilee viimeisiä vuosiaan. Bergeron saavutti tuhannennen pisteensä NHL:ssä, kun hän syötti yhden Bruinsin maaleista 5–3-voitossa Tampasta.

Bergeronin ura on 1 235 ottelun mittainen. Hän on aktiivipelaajista tilaston viidentenä. Eniten otteluita on Eric Staalilla, 1 305. Kakkosena tulee Ryan Suter 1 298 pelillään, kolmantena on Aleksandr Ovetškin (1 294) ja neljäntenä Brent Burns, 1 270.

Carolinan Sebastian Aho teki kaikkensa ajaakseen joukkueensa voittoon, mutta edes kolmen syöttöpisteen ilta ei pelastanut. Yksi piste sentään tuli, kun Winnipeg kirjautti 4–3-jatkoaikavoiton.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat