Kaarle Tapper purjehti EM-pronssia: ”Homma oli hanskassa”

Suomalaiset purjehtivat kolme olympialuokkien arvokisamitalia tänä vuonna.

Kaarle Tapper tyytyväisenä EM-mitalistina Heyresissä Ranskassa.

22.11. 9:34 | Päivitetty 22.11. 17:45

Suomalaisten ratapurjehtijoiden poikkeuksellinen mitalivuosi jatkuu, kun Kaarle Tapper purjehti pronssia ILCA 7 -luokan EM-kilpailuissa Ranskassa.

EM-pronssi on Tapperin ensimmäinen aikuisten mitali, mutta suomalaisten kolmas olympialuokkien arvokisamitali tänä vuonna.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat aiemmin MM-pronssia ja EM-hopeaa Nacra 17 -luokassa. Pari palkittiin viikonloppuna Vuoden purjehtijoina Suomessa.

Tapper lähti maanantaina Heyresin kisan finaalipäivään kolmannelta sijalta. Viimeisen lähdön viides sija varmisti pronssin.

”Odottelimme pitkään vesillä, mutta sitten tulikin aika hyvä keli. Sain hyvän lähdön ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Alussa tuli oltua vähän liian keskellä rata-aluetta, mutta sain kaksi hyvää myötätuuliosuutta. Pronssi varmistui, joten täytyy olla tyytyväinen”, Tapper sanoo tiedotteessa.

Kun kymmenen lähtöä oli koossa, purjehtijoilta poistettiin tuloksista kaksi heikointa lähtösijoitusta. Tapperilta putosivat tuloksista yksi keskeytys ja yksi 49. sija.

Viime vuonna Tapper oli Tokion olympiaregatassa Laser-luokassa yhdeksäs. Vuonna 2016 hän kisasi jo olympialaisissa Riossa, mutta ilman menestystä.

Euroopan mestaruuden voitti Kyproksen Pavlos Kontides ennen Britannian Michael Beckettiä.

Myös Valtteri Uusitalo ja Nooa Laukkanen pääsivät mukaan 57 purjehtijan kultafinaaliin. Laukkanen oli 33. ja Uusitalo 36:s.

Tapperin pronssi on Suomen ensimmäinen miesten arvokisamitali ILCA 7 -luokassa, entisessä Laser standardissa. Vuonna 1993 Thomas Johansson voitti Laserilla maailmanmestaruuden.

Laserien edellinen suomalaismitalisti oli Roope Suomalainen, joka purjehti pronssia Helsingin vesillä vuonna 1999.

Oikaisu 22.11. kello 17.43: Jutun otsikossa kerrottiin aiemmin virheellisesti Tapperin purjehtineen EM-hopeaa. Hän sai pronssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat