Argentiinan media lyö Lionel Messiä ja koko joukkuetta armotta: ”Löysä”

Argentiinan MM-joukkueelle ei ollut ruusuja tarjolla kotimaan lehdistössä.

Lionel Messin ja Argentiinan MM-avaus oli katastrofi.

22.11. 16:41

Jalkapallon MM-kisojen ensimmäinen jymy-yllätys nähtiin tiistaina, kun Saudi-Arabia löi kisojen mestarisuosikkeihin kuuluvan Argentiinan 2–1.

Argentiina aloitti ottelun vahvasti. Se siirtyi jo 10. minuutilla johtoon Lionel Messin rankkarimaalilla teki avausjaksolla kolme paitsiomaalia, mutta toisella puoliajalla niskaan tuli jäitä. Saudi-Arabia iski heti puoliajan alkuun kahdesti, mikä näytti lamauttavan ennakkosuosikin.

Argentiinan media ei kohdellut joukkuettaan silkkihansikkain shokkitappion jälkeen. Esimerkiksi urheilulehti Clarínin pelaajille jakamat arvosanat. Kaikki arvosanat ovat välillä 4–6, kun lehden skaala on 1–10.

Pettymys oli valtava.

Joukkueen kapteeni ja suvereeni johtohahmo Messi oli yksi niistä pelaajista, joiden esitys palkittiin nelosella. Messi arvioitiin siis kentän heikoimpien joukkoon.

”Aloitti ottelun hyvin, kun teki heti melkein maalin ja hetken päästä upotti pilkun. Sittemmin hänellä oli vaikeuksia löytää tilaa vastustajan supertiiviin puolustusblokin sisältä. Menetti pallon, mikä johti Saudi-Arabian ensimmäiseen maaliin. Löysä avaus ’Kirpulta’ viidensissä MM-kisoissaan”, lehti kirjoitti.

Toinen argentiinalaislehti Olé oli vähän armollisempi Messille. Lehti omisti kapteenin esitykselle kokonaisen artikkelin otsikolla Messi, unelmasta painajaiseen.

Olén mukaan toiselle puoliajalle ”kaikki tulivat unessa ja Saudi-Arabia teki meille sängyn”. Lehti vertasi katastrofaalista avauspeliä neljän vuoden takaiseen vastaavaan. Tuolloin Argentiina jäi 1–1-tasapeliin Islantia vastaan.

Olén kirjoitus kehui Messin reaktioita ja motivointiyrityksiä Saudi-Arabian johtomaalin jälkeen. Kirjoituksen sävy oli jopa hieman säälivä.

”Saudi-Arabian toisen maalin jälkeen hän yritti sytyttää joukkuekavereitaan”, heilutti käsiään ja vaati joukkuetta nostamaan päänsä pystyyn.

Salem Al-Dawsari käänsi ottelun ja itsensä ylösalaisin johtomaalillaan.

Myös Olén kirjoitus kuitenkin mainitsee, ettei kapteeni pystynyt saamaan vasuristaan tuttua taikaa irti. Messi laukoi vapaapotkun taivaan tuuliin, eikä saanut muutenkaan ihmeitä aikaan hyökkäyspäässä.

”Tämä on valtava isku joukkueelle ja kaikille jalkapallon rakastajille, jotka unelmoivat siitä”, nämä olisivat ”Leon” kisat.

Vaikka paikallinen lehdistö vaikuttaa jo maansa myyneeltä, Argentiinalla on alkulohkossaan vielä kaksi peliä jäljellä. Siinä mielessä tilanne on kuitenkin hankala, että Saudi-Arabiaa pidettiin C-lohkon heikoimpana ryhmänä.

Lohkon muut joukkueet ovat Meksiko ja Puola. Argentiina kohtaa Meksikon lauantaina ja Puolan ensi keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat