Nyt Fifakin hermostui: Walesin kannattajilta kiellettiin sateenkaari­hatut

Walesin kannattajia ja palloliiton edustajia ei olisi päästetty stadionille, jos he olisivat pitäneet ämpärihatut päässään.

Walesin kannattajat juhlivat, kun Wales tasoitti ottelun Yhdysvaltoja vastaan aivan loppuhetkillä.

22.11. 17:42

Jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa on jatkuvasti erilaisia selkkauksia Qatarin viranomaisten ja jalkapallofanien välillä. Maanantai-iltana viranomaisille olivat liikaa Walesin jalkapalloliiton edustajien ja kannattajien sateenkaarikuvioiset ämpärihatut.

The Guardian kertoo Walesin jalkapalloliiton julkaisemasta tiedotteesta, jonka mukaan järjestyshenkilöt vaativat hattujen poistamista ja hävittämistä ennen stadionille pääsyä.

Entinen Walesin naisten maajoukkueen pelaaja, Walesin palloliiton luottamushenkilö ja Cardiffin yliopiston professori Laura McAllister kertoi The Guardianille, että hän sai ”pienen moraalisen voiton”, kun hän onnistui tuomaan hattunsa stadionille.

”En aikonut ottaa hattuani pois. He väittivät, että jos emme ota hattujamme pois, emme todellakaan pääsisi stadionille.”

Qatarin viranomaisten toiminta oli liikaa jo Kansainväliselle jalkapalloliitollekin (Fifa). Fifa ilmoitti käytävänsä keskustelun vironomaisten kanssa. Fifa halusi muistuttaa qatarilaisia, että ennen kisoja luvattiin, että kaikki ovat tervetulleita kisoihin ja että sateenkaariliput ovat sallittuja.

Walesilaisten lisäksi ainakin yhdeltä Yhdysvaltojen joukkueen kannattajalta oli otettu metrossa pois sateenkaarilippu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat