Bild: Saksa vie Fifan sateenkaari­nauhakiellon urheilun välitys­tuomioistuimeen

Päätöstä odotetaan kahden vuorokauden kuluttua.

Fifa kielsi One Lobve -kapteeninnauhat. Kuva on viime syyskuulta.

22.11. 18:40

Saksan jalkapalloliitto DFB haluaa, että urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS käsittelee Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan päätöksen kieltää kapteenien niin sanotut OneLove-käsivarsinauhat Qatarin MM-kisoissa. Asiasta uutisoi saksalaislehti Bild.

Osa turnauksessa mukana olevista joukkueista on halunnut, että heidän kapteeneillaan olisi käsivarsissaan sateenkaarilogolla varustettu nauha. Mediatietojen mukaan nauhaa käyttävät kapteenit olisivat saaneet otteluiden alussa keltaisen kortin.

Belgia, Englanti, Hollanti, Saksa, Sveitsi, Tanska ja Wales ilmaisivat yhteislausunnolla olevansa erittäin pettyneitä Fifan päätökseen.

Bild-lehden mukaan DFB aikoo nyt selvittää CASin kautta, oliko Fifalla oikeus toimia nähdyllä tavalla. DFB:n tiedottaja Steffen Simon vahvisti asian Bildille. DFB toivoo, että CAS käsittelisi asian 48 tunnin aikana.

OneLove-nauhoilla tuetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Fifa on perustellut kieltopäätöstään varustemääräysten kohdalla, jonka mukaan kapteenien on käytettävä Fifan tarjoamia käsivarsinauhoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat