Ranska leikitteli Australian kustannuksella, Olivier Giroud nousi Thierry Henryn rinnalle

Ranska otti selkeän 4–1-voiton Australiasta.

Olivier Giroud sai onnitteluja tehtyään uransa 51. maaottelumaalin.

22.11. 23:02 | Päivitetty 22.11. 23:12

Ranskan ja Australian ottelu Qatarin MM-kisoissa tiistai-iltana alkoi Australian pikamaalilla, sillä hallitseva mestari Ranska ei viitsinyt alkuvaiheessa juuri kävelyvauhtia vauhdikkaampia askeleita ottaa.

Vähitellen Ranska piristyi ja nappasi leikitellen 4–1-voiton.

Ottelun hahmoksi nousi Ranskan hyökkääjä Olivier Giroud, 36. Hän teki kaksi maalia ja nousi maajoukkuemaaleissa hyökkääjälegenda Thierry Henryn rinnalle. Molemmilla on nimissään 51 maalia Ranskan paidassa.

Giroud on tehnyt maalinsa pääosin muualla kuin MM-kisoissa, sillä ennen Qatarin turnausta Giroud ei ollut tehnyt kuin yhden MM-maalin. Vaikka Ranska voitti mestaruuden vuoden 2018 kisoissa ja Giroud oli avauskokoonpanossa, hän ei tehnyt yhtään maalia.

Australian tähtihetki oli 9. minuutilla, jolloin Craig Goodwin laukoi pallon Ranskan maalin kattoon Mathew Leckien mainiosta syötöstä.

Maali ei hirveästi herättänyt Ranskaa, mutta joukkue sai kuitenkin aikaiseksi tehokkaan hyökkäyksen, joka päättyi maalin edestä Adrien Rabiotin puskumaaliin. Ottelu oli edennyt 27. minuutille.

Kun ottelua oli pelattu reilut puoli tuntia, Australia päätti lähteä lyhyillä syötöillä etenemään omalta maaliltaan. Se kostautui: pallon menetys ja Rabiot pääsi muutaman syöttöketjun jälkeen syöttämään Giroud’lle, joka siirsi pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Ensimmäisellä puoliajalla Ranskan suurin tähtipelaaja Kylian Mbappé onnistui liukumaan viidestä metristä pallon yli maalin, mutta toisen puoliajan 68. minuutilla Mbappén pusku kolahti tolpan kautta verkkoon.

71. minuutilla Mbappé lähetti mainion keskityksen maalille: Giroud nousi korkeimmalle ja puski historiaa sivuavan maalin.

D-lohkon seuraavat ottelut pelataan 26. marraskuuta, jolloin Australia kohtaa Tunisian ja Ranska Tanskan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat