Iivo Niskasen suksihuoltaja sairauslomalla – tuuraaja löytyy läheltä

Voitelupäällikkö Mika Venäläisen oli tarkoitus vastata Rukan maailmancupissa Iivo Niskasen suksista työnjohtotehtäviensä rinnalla.

Mika Venäläinen (vas.) ja Iivo Niskanen Suomen huoltorekassa olympiavoittoon huipentuneen kauden alussa marraskuussa 2017.

23.11. 10:16

Suomen hiihtomaajoukkueen voitelupäälliköllä Mika Venäläisellä oli aikomus palata maailmancupin avauksessa Rukalla itselleen varsin tuttuun vastuulliseen rooliin.

Venäläinen olisi toiminut työnjohtotehtäviensä rinnalla Iivo Niskasen suksihuoltajana.

Tämä johtuu siitä, että Niskasen henkilökohtaisena suksihuoltajana kaksi edellistä kautta toiminut Heikki Alakärppä on sairauslomalla.

”Heikin tuuraaminen hoidetaan Rukalla niin, että minä huolehdin Iivon. Toki tarvitsen siinä apua jonkin verran”, Venäläinen sanoi keskiviikkona HS:lle ennen kuin tieto Niskasen sairastumisesta oli tullut.

Lue lisää: Iivo Niskanen sairastui: ”Ei auttanut, vaikka kuinka tarkasti yritti kaiken hoitaa”

Käytännössä Niskasen suksihuolto olisi tapahtunut Venäläisen mukaan niin, että hän olisi tehnyt Niskasen perinteisen suksiin pitovoitelun ja muulta huoltoryhmältä olisi tullut apua suksitestaukseen ja muuten suksien laittamiseen.

Venäläinen toimi Niskasen henkilökohtaisena suksihuoltajana kuusi kautta vuosina 2014–2020, kunnes jättäytyi pois maajoukkueen huoltoryhmästä. Samaan aikaan hän oli myös Kerttu Niskasen suksihuoltaja.

Tuona aikana Iivo Niskanen saavutti muun muassa MM-kultaa 2017 ja olympiavoiton 2018.

Venäläinen palasi maajoukkueeseen voitelupäälliköksi keväällä 2021.

Lue lisää: Iivo Niskasen entinen suksihuoltaja Mika Venäläinen ryhtyy maajoukkueen voitelupäälliköksi: ”Viimeinen hetki tarttua tällaiseen tilaisuuteen”

Viime kaudella Venäläinen vastasi Niskasen suksihuollosta niin ikään tuuraajana kolmannen sijaan tuoneella Tour de Ski  -kiertueella ja voittoisassa Lahden mc-kilpailussa.

”Kyllä se kuorma kasvaa kaikkinensa kohtalaisen paljon. Itse olen asennoitunut, että yritän olla testaamisessa mahdollisimman paljon sekä hoidan päivän aikatauluttamista ja omaa tehtävää. Kyllä siihen henkilökohtainen huollettava tuo lisää kuormitusta. Toki pitää katsoa, että pystyy hoitamaan sitä”, Venäläinen sanoi.

Alakärpän paluusta töihin ei ole tällä hetkellä tietoa eikä myöskään Niskasen paluusta kilpailemaan.

”Toki käymme Rukalla keskustelua, onko joku, joka tuntisi olevansa valmis hyppäämään Heikin saappaisiin. Mielellään saisin siihen vakituisemman huoltomiehen”, Venäläinen sanoi.

Hiihdon maailmancup alkaa perjantaina Kuusamon Rukalla. Iivo Niskanen kilpailee normaalimatkoilla lauantaina ja sunnuntaina.

Uutista päivitetty sen jälkeen, kun tuli tieto Iivo Niskasen sairastumisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat