Saksan MM-joukkueelta hätkähdyttävä ele Qatarissa

Saksan pelaajat protestoivat Fifaa vastaan.

Saksa teki näkyvän protestin.

23.11. 16:19

Saksan maajoukkuepelaajat tekivät näkyvän protestin Fifaa vastaan ennen avausotteluaan Qatarin MM-kisoissa. Ennen ottelua Saksan pelaajat asettuivat normaalisti joukkuekuvaan, mutta ottivat sitten kantaa peittämällä kädellä suunsa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on rangaistuksen uhalla kieltänyt maajoukkueiden kapteeneja pitämästä käsivarressaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia symboloivaa OneLove-sateenkaarinauhaa. Erotuomarit tarkastivat ennen ottelua Saksan maalivahti Manuel Neuerin hihan.

Homoseksuaaliset suhteet ovat Qatarissa laittomia, ja ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) raportin mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kaltoinkohtelu on jatkunut Qatarissa vielä aivan jalkapallon MM-kisojen kynnyksellä.

”Haluamme näyttää kapteeninnauhalla, mitä arvoja Saksan maajoukkue vaalii: monimuotoisuutta ja molemminpuoleista kunnioitusta. Haluamme yhdessä muiden maiden kanssa äänemme kuuluviin”, Saksan maajoukkueen Twitter-tilillä perattiin.

”Ihmisoikeudet eivät ole neuvotteluasia, eikä tämä ollut poliittinen viesti. Ihmisoikeuksien pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta se ei ole tilanne. Siksi tämän viestin lähettäminen on tärkeä”, toisessa twiitissä jatkettiin.

”Nauhan kieltäminen on sama asia kuin suun tukkiminen. Me pysymme kannassamme.”

Manuel Neuerin käsivarteensa laittamaa nauhaa tarkasteltiin ennen ottelua.

Aiemmin Saksan jalkapalloliitto DFB varoitti Fifaa, että aikoo viedä Fifan kiellon sateenkaarinauhan käytöstä Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n käsiteltäväksi.

Seitsemän eurooppalaisen maajoukkueen kapteenit olisivat halunneet pitää Qatarin MM-kisoissa käsivarressaan OneLove-nauhaa.

”Fifa on kieltänyt meitä käyttämästä ihmisoikeuksien ja monimuotoisuuden symbolia. Fifa on uhannut suurilla rangaistuksilla ilman mitään konkretiaa. DFB haluaa selvittää, onko Fifan toiminta lainmukaista”, Saksan jalkapalloliiton edustaja Stefan Simon kommentoi saksalaislehti Bildille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat