RoPSin hätähuuto: seura tarvitsee 100 000 euroa välttääkseen konkurssin

Rovaniemen Palloseura on konkurssin partaalla, ja seuran johtokunta epäilee puheenjohtajaa taloudellisista väärinkäytöksistä.

RoPS luopui kauden 2021 päätteeksi Ykkösen sarjapaikastaan.

23.11. 18:56

Rovaniemen Palloseura vetoaa hädässään rovaniemeläisiin jalkapallon ystäviin konkurssiuhan edessä. RoPSin toiminnanjohtajan Jari Näsmanin allekirjoittamassa avoimessa kirjeessä todetaan, että seura tarvitsee viikon sisällä 100 000 euroa välttääkseen konkurssin.

”Raskain sydämin toteamme, että tällä hetkellä seuralla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin pyytää nöyrästi apua. Muussa tapauksessa lapsilla, nuorilla ja jalkapalloon vakavasti panostavilla nuorilla miehillä ja naisilla ei ole enää paikkaa missä harrastaa ja tavoitella unelmiaan”, Näsman kirjoittaa.

Kirjeessä kerrotaan, että ”Rovaniemen Palloseura ry:n johtokunta on kokouksessaan 14. marraskuuta todennut, että seuran rahankäyttöön liittyvien epäselvyyksien vuoksi luottamus johtokunnan ja seuran puheenjohtajan välillä on menetetty”.

Seuran puheenjohtaja Risto Niva on jättäytynyt pois johtokunnan työskentelystä.

Johtokunta on päättänyt tehdä asiassa tutkintapyynnön, jotta epäilyt mahdollisista väärinkäytöksistä selvitettäisiin.

”Nämä epäselvyydet, huono johtaminen ja koronavuodet ovat ajaneet seuran taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen. Konkurssin uhka on ilmeinen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat