Hollanti saattaa kopioida Saksan MM-protestia: ”Se oli hyvä ele”

Klaassen vihjasi, että hän joukkuekavereineen saattaa suunnitella vastaavaa protestia kuin Saksan ele joukkuekuvassa.

Saksan jalkapallomaajoukkueen pelaajat peittivät suunsa joukkuekuvassa vastalauseen kansainväliselle jalkapalloliitolle.

23.11. 20:45

Hollannin keskikenttäpelaaja Davy Klaassen ylisti Saksan jalkapallo­maajoukkueen elettä joukkuekuvan ottamisessa, kun saksalaiset peittivät suunsa protestina kansain­välisen jalkapalloliiton Fifan pyrkimyksille estää ilmaisunvapaus.

Klaassen vihjasi, että hän joukkuekavereineen saattaa suunnitella jotain vastaavaa protestia.

Saksan jalkapallo­maajoukkueen avauskokoonpanon pelaajat peittivät suunsa, kun joukkueesta otettiin joukkuekuvaa ennen lohko E:n ottelua Japania vastaan keskiviikkona. Eleellä Saksa vastusti Fifan uhkausta sanktioida seitsemän eurooppalaisen maajoukkueen pelaajia, jos nämä käyttäisivät seksuaalivähemmistöjä tukevaa hihanauhaa.

”Mielestäni se oli hyvä ele Saksalta”, Klaassen sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan vain tunteja Saksan protestin jälkeen.

”Tietenkin ajattelemme myös tekevämme oman eleemme joukkueena”, hän lisäsi.

”Se pitää tehdä hyvällä ja osuvalla tavalla. Saksa löysi omalaatuisen tavan tehdä mielipiteensä tiettäväksi.”

Saksan jalkapalloliitto kommentoi keskiviikkona, että he halusivat käyttää kapteenin hihanauhaa puolustaakseen Saksan maajoukkueen arvoja: moninaisuutta ja keskinäistä kunnioitusta.

”Yhdessä muiden maiden kanssa halusimme äänemme kuuluvan.”

”Kyseessä ei ollut yritys tehdä poliittinen ele – ihmisoikeudet ovat jakamattomia. Sen pitäisi olla itsestään selvää, mutta sitä se ei ole vieläkään. Siksi tämä viesti oli tärkeä meille. Hihanauhan kieltäminen on sama kuin äänemme kieltäminen.”

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat