Sprintti kertoo, miltä Johanna Matintalon hiihtokunto näyttää Rukalla

Taivalkosken Suomen cupin voittovauhti ei riitä maailmancupissa. Rytmi löytyy harjoittelua keventämällä.

Johanna Matintalo Rukan kymmenen kilometrin hiihdolta hyvää tulosta.

24.11. 18:35

Kuusamo

Johanna Matintalo avasi viime viikolla kilpailukautensa Taivalkosken Suomen cupissa sprintin voitolla. Rukalla hiihdetään perjantaina maailmancupia, ja Matintalo kokee, että hänen täytyy parantaa vauhtiaan.

”Tulos oli viime viikonloppuna hyvä, mutten ollut hirmu tyytyväinen hiihtooni. Hiihto ei ollut vielä valmista”, Matintalo tunnusti torstaina Rukan sprintin aattona.

Matintalo tietää, miksei hiihto ollut kauden avauksessa herkimmillään.

”Olen harjoitellut edelleen paljon, koska kauden parhaan kunnon pitäisi osua Planican MM-kisoihin (helmi-maaliskuun vaihteessa). Tällä viikolla olen ottanut harjoitukset vähän kevyemmin, jotta vauhti paranisi. Täällä Rukalla pitää pystyä parempaan, jos aikoo pärjätä.”

Viime vuonna Matintalo hiihti Rukan sprintissä neljänneksi. Hän ei lupaa parantaa sijoitustaan.

”En usko, että olisin jäljessä viime vuotta, mutten tiedä, olenko myöskään edellä sen hetken kuntoa. Enkä tiedä, miten vauhti riittää, kun en tiedä muiden kunnosta.”

Perinteisen hiihtotavan sprintti on Matintalon päämatka Rukan kisoissa ja myös Planican MM-kisoissa. Hän odottaa silti hyvää tulosta myös lauantaina Rukan kympiltä, joka hiihdetään perinteisellä. Kymppi on hänelle tärkeä kunnon mittari.

”Toivon kympiltä hyvää suoritusta ja on kiva nähdä, miten se liikahtaa. Normaalimatka antaa suuntaviivoja kauteen, kun alla ei vielä ole kuin testejä ja kontrollitreenejä.”

”Kilpailu antaa aina tarkimman arvion omasta tilasta.”

Matintalo keskittyy kympillä suoritukseen ja tunteeseen, sillä sprintti saattaa sanella tuloksen.

”Sprintti ja sen kuormitus määrittävät paljon, millainen kympistä tulee. Pitää katsoa, miltä keho tuntuu lauantaiaamuna.”

Viime vuonna Matintalo oli Rukan kympillä 17:s.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat