Suomen naisten koripallomaajoukkue taipui EM-karsinnoissa Ranskalle

Suomen karsintaurakka on alkanut kolmella tappiolla. EM-lopputurnaus pelataan Sloveniassa ja Israelissa ensi kesänä.

Silja Viita (kesk.) ja Elina Aarnisalo (oik.) koripallon naisten maajoukkueen harjoituksissa.

25.11. 7:01

Suomi hävisi koripallon naisten EM-karsinnoissa Ranskalle selvästi.

Kotijoukkue Ranska vei Saint-Etiennessä pelatun torstain myöhäiskamppailun nimiinsä pistein 103–77 (47–31).

”Ranska pelasi fyysisesti ja syöttölinjoja ylitse, ettemme saaneet pelin avauksia käytiin, emme olleet aina samalla sivulla, mikä johti menetyksiin. Siitä huolimatta teimme tuollaisen määrän koreja”, sanoo Suomen päävalmentaja Pekka Salminen tiedotteessa.

Suomen tehopelaaja oli Elina Aarnisalo, joka keräsi 24 pistettä. Awak Kuierin saldo oli 14 pistettä. Aarnisalo keräsi koko ottelun korkeimman pistemäärän.

”Elina oli tänään meidän selkeästi tärkein ja paras pelaaja. Hän pelasi tasapainoisen pelin, pääsi vapaaheittoviivalle ja sai muut mukaan pelinrakentajana. Tulevaisuus näyttää hänen kohdallaan hyvältä”, sanoo Salminen.

EM-lopputurnaus pelataan Sloveniassa ja Israelissa ensi kesänä. Kymmenen karsintalohkon voittajaa etenee lopputurnaukseen. Kisapaikan saa lisäksi neljä parasta lohkokakkosta.

Suomen karsintaurakka on alkanut kolmella tappiolla, sillä ennen torstain Ranska-ottelua joukkue oli hävinnyt Liettualle ja Ukrainalle. Suomi on lohkonsa jumbona.

Suomen karsintaurakka jatkuu sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa Helsingissä Liettuan. Ranska on kerännyt kolmesta ottelustaan kaksi voittoa ja yhden tappion.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat