Jenni Saarinen jatkaa parhaana suomalaisena Espoon gp-kisassa

Suomen taitoluisteluliitto sai kansainvälisen gp-kisan, kun Venäjän osakilpailu päätettiin siirtää toiseen maahan. Lauantaina Espoossa kisataan vapaa­ohjelmassa.

Jenni Saarinen edusti Suomea helmikuussa olympiakisoissa Pekingissä.

25.11. 16:39

Jenni Saarinen jatkaa parhaana suomalaisena taitoluistelun Suomen gp-kisassa Espoossa.

Saarinen luisteli perjantaina lyhytohjelmassa 59,69 pistettä ja lähtee lauantain vapaaohjelmaan kahdeksantena. Naisten yksinluistelussa on 12 kilpailijaa.

Muista suomalaisista Linnea Ceder (55,63) on kymmenentenä ja pikahälytyksellä kisaan tullut Janna Jyrkinen 12:s. Jyrkinen tuli koronasta toipuvan Emmi Peltosen tilalle. Jyrkinen sai lyhytohjelmastaan 42,89 pistettä.

Jyrkisen oli tarkoitus kilpailla tällä viikolla kansainvälisessä NRW Trophyssa Dortmundissa, mutta hälytys gp-edustukseen muutti matka­suunnitelmat kohti Espoota.

Lappeenrantalainen Jyrkinen on 15-vuotias lajilupaus, joka sijoittui viime viikonloppuna Varsovassa käydyssä Challenger-sarjan kilpailussa kolmanneksi. Hän kirjautti samalla tilastoihin ennätyspisteensä 174,96.

Suomalaiskolmikko kilpailee ensi kertaa aikuisten gp-kisassa.

Naisten kisaa johtaa Belgian Loena Hendrickx (74,88). Hän voitti Ranskan gp:n ja on hallitseva MM-hopeamitalisti. Japanilainen Mai Mihara on toisena (73,58). Hän voitti vastaavasti gp-sarjan kisan Sheffieldissä.

Espoon gp-kisa on yksi kuudesta sarjan osakilpailusta ja viimeinen, jossa on tarjolla paikkoja 8.–11. joulukuuta käytävään finaaliin.

Miesten yksinkilpailussa Suomea edustaa Valtteri Virtanen. Jäätanssissa Suomella on kaksi paria: Julia Turkkila–Matthias Versluis ja Yuka Orihara-Juho Pirinen.

Suomen taitoluisteluliitto sai gp-kisan, kun Venäjän osakilpailu päätettiin siirtää toiseen maahan. Ukrainan hyökkäyssodan takia Venäjällä ja Valko-Venäjällä ei pidetä kansainvälisiä urheilukilpailuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat