Iiro Pakarinen osui pitkän tauon jälkeen, kun HIFK voitti Kärpät: ”Ajattelin heittää vettä korvasta ja päästä pakkien välistä”

Juha Jääskä nousi IFK:n jatkoaikasankariksi.

Helsingin IFK:n Iiro Pakarinen iski lauantaina kiekon Oulun Kärppien Joel Blomqvistin taakse ja keräsi tehot 1+1, kun IFK voitti vieraissa 3–2. Kuva perjantain IFK–Kärpät-ottelusta, jossa tilanteessa mukana Pakarisen ja Blomqvistin kanssa Kärppien Ludwig Byström.

26.11.2022 19:30 | Päivitetty 26.11.2022 20:12

Kärpät–HIFK 2–3 ja.

Olympiavoittaja Iiro Pakarinen katkaisi lauantaina 18 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa, kun Helsingin IFK kaatoi Oulun Kärpät vieraskaukalossa Juha Jääskän jatkoaikaosumalla 3–2.

Pakarisen upea soolo tasoitti ottelun 1–1:een toisen erän alussa. Hän sai kiekon Ilari Melartilta, nousi hyökkäysalueelle Marko Anttilan, Jesse Koskenkorvan ja Tommi Lepistön välistä ja laukoi matalan laukauksen pienestä kulmasta ohi Joel Blomqvistin.

”Sain Melartilta hyvän syötön. Ajattelin heittää vettä korvasta ja päästä pakkien välistä. Kiekko sattui vähän pomppaamaan vastustajan mailan yli, ja pääsin pienestä kulmasta ampumaan”, Pakarinen kertasi.

”Ajattelin, että tällä kertaa kokeilen. Ei aina mennä siihen ylivoimasettiin niin sanotusti. Nyt sattui menemään längistä, veskari ei ehkä odottanut sitä.”

Ajassa 21.32 syntynyt ylivoimamaali oli 31-vuotiaalle hyökkääjälle kauden kolmas. Edelliset olivat syntyneet 23. syyskuuta SaiPaa ja 24. syyskuuta KooKoota vastaan.

Kiekkoja blokkaava ja joukkueen eteen uurastava Pakarinen tuo IFK:n peliin muutakin arvoa kuin pelkät tilastolukemansa. Maaliton putki ehti siitä huolimatta pyöriä mielessä.

”On se tietysti, eihän sitä voi kiistää. Totta kai se on pyörinyt, ja on ollut paikkojakin, mutta ei ole vaan mennyt sisälle”, Pakarinen tunnusti.

”On kuitenkin semmoinen fiilis ollut, että jossain vaiheessa tulee kun jaksaa vaan tehdä töitä kovasti. Nyt sattui tulemaan, ja siitä olen totta kai onnellinen, että se tuli ja pystyin myös sillä tavalla auttamaan joukkuetta.”

Pakarinen oli mukana myös IFK:n 2–2-tasoituksessa ajassa 56.52.

Eetu Koivistoinen voitti hyökkäyspään aloituksen ylivoimalla vierelleen Pakariselle, joka jatkoi viivaan Ilari Melartille ja luisteli tekemään maskia Melartin virittäessä lämärinsä.

Pakarinen kertoi saaneensa Koivistolta ohjeen mennä laitaan, kun aloitus tulisi laidan puolelle todennäköisesti aika kovaa. Niin kävikin.

”Luistimesta se taisi kimmota Melartille viivaan, ja sitten vaan kovaa kohti maalia. Hieno veto ihan yläkulmaan. Siinä taisi olla Koivistoinenkin maskissa, eikä veskari nähnyt kiekkoa tuplamaskin takaa. Se oli kyllä ihan maailmanluokan vetokin.”

Kärppien maaleista vastasivat Julius Junttila ja Petter Emanuelsson.

IFK ja Kärpät kohtasivat toisensa myös perjantaina Helsingissä. Pakarisen mukaan molemmat jatkoajalle venyneet ottelut olivat aika samanlaista kiekkoa.

”Tosi tasaista vääntöähän se oli. Kaksi hyvää joukkuetta pelaa vastakkain suht tarkkaa peliä. Pystyimme parantamaan eilisestä ja ansaitsimme voiton”, hän sanoi.

IFK jatkaa pelejään keskiviikkona kotiottelulla Pelicansia vastaan.

”Pelsua vastaan on aina tiukkoja ja hyviä kamppailuja. Pitää vaan parantaa koko ajan. Meillä on hyvä buugi tässä menossa”, kovaa ottelua odottava Pakarinen ennakoi.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat