Saudi-Arabian urheiluministeri haluaa Liverpoolin, Manchester Unitedin ja Cristiano Ronaldon

Prinssi Abdulaziz bin Turki Al-Faisal visioi suuria Sky Sportsin haastattelussa.

Saudi-Arabian urheiluministeri Abdulaziz bin Turki Al-Faisal (vas.) tapasi formula ykkösten moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin Qatarin gp:n yhteydessä marraskuussa 2021. Prinssi Al-Faisal on itsekin kilpaillut moottoriurheilussa.

26.11.2022 22:41 | Päivitetty 27.11.2022 10:18

Urheilun avulla brändiään maailmalla rakentavan ja siten hallintonsa asemaa kansalaistensa silmissä vahvistavan Saudi-Arabian urheiluministeri Abdulaziz bin Turki Al-Faisal visioi suuria Sky Sportsin tuoreessa haastattelussa.

39-vuotias Al-Faisal kertoi haluavansa maanmiehiltään kolme sijoitusta: Liverpoolin, Manchester Unitedin ja Cristiano Ronaldon.

”Kuka ei haluaisi hänen pelaavan liigassaan”, prinssi kysyi.

”Hän on [Lionel] Messin ohella roolimalli monille nuorille pelaajille.”

Sky Sportsin tietojen mukaan saudiseura Al-Hilal on kiinnostunut hankkimaan Manchester Unitedista lähtöpassit saaneen portugalilaistähden riveihinsä.

Messi puolestaan on jo osa Saudi-Arabian urheilukoneistoa, sillä hän allekirjoitti toukokuussa laajalti kritisoidun sopimuksen maan matkailulähettiläänä toimimisesta.

”Siitä on ollut paljon hyötyä kuningaskunnan matkailulle. Jos mahdollista, haluaisin nähdä heidän molempien pelaavan Saudi-Arabian liigassa”, Al-Faisal sanoi.

Saudi-Arabian valtion sijoitusyhtiö Public Investment Fund osti Englannin Valioliigassa pelaavan Newcastle Unitedin viime vuoden lokakuussa.

Urheiluministeri haluaa myös myynnissä olevat Valioliigan jättiläiset saudiomistukseen.

"Valioliiga on maailman paras liiga, ja jokainen katsoo sitä. Täällä [Saudi-Arabiassa] on näiden joukkueiden kovia faneja, joten siitä olisi hyötyä kaikille”, hän perusteli.

Saudi-Arabia haluaa järjestää jalkapallon MM-kisat vuonna 2030.

Kisat olisivat ongelma samasta syystä kuin Qatarissakin: maan ihmisoikeustilanne on heikko ja olosuhteet pakottavat pelaamaan kisat talvella.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat