Kiinan televisio ei näytä lähikuvia maskittomista MM-faneista

Mielenosoitukset maan tiukkoja koronarajoituksia vastaan ovat jatkuneet Kiinassa viime aikoina.

Lähikuvia maskittomista faneista ei Kiinan valtiollisen television lähetyksessä sunnuntaina nähty.

27.11.2022 16:21

Kiinan valtiollinen televisio on karsimassa lähikuvia maskittomista katsojista MM-jalkapallolähetyksistään sen jälkeen kun MM-maskittomuus herätti maassa suuttumusta aiempien kisalähetysten yhteydessä. Kiinassa mielenosoitukset maan tiukkoja koronarajoituksia vastaan ovat jatkuneet viime aikoina.

Kiinan television CCTV:n sunnuntaisessa lähetyksessä Japanin ja Costa Rican ottelusta kuvat maskittomista katsojista korvattiin kuvilla pelaajista, valmennuksesta tai stadionista, kertoo uutistoimisto AFP.

Katsojia näytettiin sen verran kaukaa, että yksittäisiä kasvoja oli hankala havainnoida. Kiinan Tiktok-versio Douyinin alustoilla kuvaa katsomosta oli enemmän kuin valtiollisen tv:n puolella.

Avoimet mielenosoitukset kommunistihallintoa vastaan ovat äärimmäisen harvinaisia Kiinassa. Kiina on pitänyt kiinni niin sanotusta nollakoronapolitiikasta ja pyrkii edelleen taudin tukahduttamiseen.

Pienetkin tautimäärät voivat johtaa kokonaisten kaupunkien sulkuihin ja karanteenimääräyksiin, mikä on tehnyt ihmisten arjesta ennalta arvaamatonta ja syönyt myös Kiinan talouskasvua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat