Saku Mäenalanen iski kaksi maalia Winnipegin murskavoitossa

Koko NHL-urallaan Mäenalanen on tehnyt seitsemän maalia. Suomalaishyökkääjä Matias Maccelli pohjusti Arizonan molemmat maalit.

Saku Mäenalanen otti tiukasti yhteen Chicagon Connor Murphyn kanssa.

28.11.2022 6:02

Saku Mäenalanen iski kaksi maalia Winnipeg Jetsin jyrätessä 7–2-vierasvoittoon Chicago Blackhawksista jääkiekon NHL:ssä maanantaina Suomen aikaa.

Mäenalanen oli ennen tätä tehnyt tällä kaudella vain yhden maalin, ja edellisissä seitsemässä ottelussa hän oli jäänyt ilman tehoja.

Suomalaisen kauden tehot ovat nyt 20 ottelusta 3+1. Koko NHL-urallaan hän on tehnyt seitsemän maalia.

Mäenalanen teki Winnipegin 2–0-maalin Petr Mrazekin torjunnan paluukiekosta toisen erän alussa. Vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin hän siirsi vieraat 4–1-johtoon terävällä rannelaukauksella yläkulmaan vasemmalta.

Mäenalasen ohella Pierre-Luc Dubois teki Jetsille kaksi maalia. Winnipeg-pelaajista Kyle Connor kirjautti tehot 1+2 ja Josh Morrissey 0+3.

Winnipeg nousi keskisessä divisioonassa toiseksi. Jo seitsemän perättäistä ottelua hävinnyt Chicago on divisioonan viimeisenä.

Minnesota Wild otti täpärän 4–3-kotivoiton Arizona Coyotesista myöhään sunnuntaina Suomen aikaa päättyneessä ottelussa.

Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli otti kaksi syöttöpistettä, kun Coyotes yritti loppukiriä kolmannen erän viime minuuteilla. Arizonan 4–2-kavennuksen laukoi Lawson Crouse ja 4–3-maalin J. J. Moser. Maccelli oli pohjustamassa molempia maaleja.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaavan Maccellin tehot kauden 18 ottelusta ovat 1+12.

”Mielestäni ottelu oli reilu. Emme mielestäni pelanneet heitä paremmin. Jäimme yhden maalin vajaaksi. Olen hyvin ylpeä taistelustamme” Arizonan valmentaja Andre Tourigny sanoi NHL.comin mukaan.”

NHL:

Minnesota–Arizona 4–3 (1–0, 1–1, 2–2)

A: Matias Maccelli 0+2.

Chicago–Winnipeg 2–7 (0–1, 2–4, 0–2)

W: Saku Mäenalanen 2+0.

Anaheim–Seattle 4–5 (1–3, 3–1, 0–1)

San Jose–Vancouver ja. 3–4 (0–1, 1–0, 2–2, 0–1)

S: Kaapo Kähkönen 16/20 torjuntaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat