HIFK-hyökkääjää poikittaisella mailalla rusikoinut Kärppien sentteri selvisi ilman pelikieltoa

Joonas Kemppainen iski Miro Väänästä polven seudulle aloitustilanteessa.

Joonas Kemppaisen selitys hyväksyttiin kurinpitodelegaatiossa.

28.11.2022 9:32

Jääkiekon Liiga tiedotti myöhään sunnuntai-iltana, että Kärppien hyökkääjä Joonas Kemppainen ei saanut pelikieltoa HIFK-ottelun tapahtumista.

Kemppainen iski joukkueiden kohtaamisessa lauantaina Väänästä poikittaisella mailalla polvitaipeen seudulle. Tilanteesta ei annettu ottelussa jäähyä, mutta Kemppaisen rike asetettiin kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

Kurinpitopäätöksessä sanotaan, että Kemppainen esitti asiasta oman näkemyksensä.

”Kemppainen on lausumassaan todennut, että hän on hävityn aloituksen jälkeen pyrkinyt estämään vastustajan aloittajaa pääsemään kiekkoon mutta samalla menettänyt tasapainonsa ja kaatunut eteenpäin”, päätöksessä kirjoitetaan.

Kurinpitäjät sanovat hyväksyvänsä selityksen, joten pelikieltoa ei määrätty. Väänänen pystyi jatkamaan ottelua.

Tilanteen voi katsoa alla olevalta videolta.

Kurinpidossa käsiteltiin myös kaksi muuta tapausta. HPK:n Eetu Liukas selvisi taklauksestaan ilman pelikieltoa, mutta Saipan Kristian Pospisilille määrättiin neljän ottelun pelikielto.

Pospisil taklasi Sportia vastaan vaasalaisten parasta pistemiestä Axel Holmströmiä selästä. Itse rike katsottiin kahden ottelun pelikiellon arvoiseksi, mutta toiset kaksi ottelua määrättiin, koska Pospisililla on huomioitavaa kurinpitohistoriaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat