Käsipallomaajoukkue ei osallistu MM-karsintoihin – ”Rahaa on markkinoilla vähemmän”

Käsipalloliiton on kulukuurin takia jätettävä miesten MM-karsinnat väliin.

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren pettyi käsipalloliiton päätökseen MM-karsintojen jättämisestä väliin.

28.11.2022 19:45

Suomen käsipalloliitto päätti viime viikonloppuna järjestetyssä syyskokouksessaan, ettei miesten maajoukkue osallistu ensi syksynä alkaviin MM-karsintoihin. Liitto perusteli tiedotteessa päätöstään taloudellisilla syillä.

”Kaikki tiedostamme haastavan tilanteen koronavuosien jälkeen ja tämänhetkisen sotatilan aiheuttaman epävarmuuden. Rahaa on markkinoilla vähemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Käsipalloliiton on sopeutettava toimintaansa”, tiedotteessa todetaan.

”Syksyn maajoukkueviikolle haetaan halvempaa tapaa toteuttaa tärkeitä kv. otteluita.”

Suomi eteni viime keväänä MM-karsintojen viimeiseen vaiheeseen Ukrainan vetäytymisen myötä, mutta joukkue taipui selvästi Kroatialle. Ruotsalaisen Ola Lindgrenin valmentama maajoukkue jatkaa ensi maaliskuussa EM-karsintoja. Lokakuun avauspeleissä Suomi hävisi Serbialle ja Norjalle.

”En ole niin tyytyväinen päätökseen, mutta pitää myös hyväksyä todellisuus, kun rahaa ei ole. Tämä oli liiton päätös, mutta mielestäni se myös lähettää pelaajille viestin, kun leikkaamme tärkeistä peleistä”, Lindgren kommentoi tuoretta käännettä Iltalehdelle.

Lue lisää: Norja antoi Suomen mieskäsipalloilijoille EM-karsinnoissa oppitunnin

Lue lisää: Pelaaja tuuletti vastustajan maalia käsipallon EM-kisoissa

Suomi on pelannut käsipallon arvokisoissa kertaalleen, MM-tasolla 1958.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat