Ghanan nuori sankari Kudus pitää itseään jo Neymarin veroisena

22-vuotias Kudus pelasti Ghanan, eikä siinä ollut joukkuekaverin mielestä mitään yllättävää: ”Tavallista, sellainen Kudus on”.

Ghanan Mohammed Kudus juhli kahta maaliaan ja voittoa Etelä-Koreasta.

28.11.2022 20:03

Ghanan 22-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mohammed Kudus tuli ryminällä jalkapallomaailman tietoisuuteen tekemällä kaksi maalia Etelä-Koreaa vastaan. Kudus teki voittomaalin Ghanan dramaattisessa 3–2-voitossa.

Ajaxin keskikenttäpelaaja Kudus teki Ghanan 2–0-johtomaalin puskemalla ja voittomaalin vasurillaan 68. minuutilla.

Kudus on nyt tehnyt seitsemän maalia 20 maaottelussaan sen jälkeen, kun hän teki maajoukkuedebyyttinsä kolme vuotta sitten.

Ghanalla on nyt kolme pistettä kahdesta ottelusta, ja jatkopaikan kohtalo selviää perjantain Uruguay-ottelussa. Kävi miten kävi, Kudus on jättänyt vahvan muistijäljen jalkapallomaailmaan turnauksessa.

Ghanan kapteeni Andre Ayew, 32, oli yhtä hymyä, kun häneltä kysyttiin, mitä mieltä hän on nuoresta joukkuekaveristaan Kudusista.

”En ole ollenkaan vaikuttunut. Tavallista, sellainen Kudus on”, Ayew sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Hänellä on loistava tulevaisuus edessään. Me tiedämme sen, minä tiedän sen, Ghana tietää sen nyt ja koko maailma tietää vielä.”

”Näette vielä, lisää on luvassa.”

Andre Ayewin veli Jordan Ayew pelasi Etelä-Koreaa vastaan ja tarjoili keskityksen Kudusin avausjakson puskumaaliin. Jordan Ayewin mukaan Kudus loistaa.

“Ja toivottavasti hän jatkaa loistamista, koska hänellä on todella kirkas tulevaisuus”, Jordan Ayew sanoi.

Kudus teki myös hieman historiaa samalla, sillä hänestä tuli ensimmäinen ghanalaispelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia samassa MM-ottelussa.

“Hän on hyvä tyyppi”, päävalmentaja Otto Addo sanoi.

”Hän on erittäin mukava kaveri, joka on todella nopea yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hänellä on paljon peliälyä.”

Addon mukaan Kudusin tosin pitää parantaa puolustuspeliään.

”Se on selvää, mutta hän on joka tapauksessa matkalla todella loistavaksi pelaajaksi.”

Jotkin Euroopan suurimmista seuroista, kuten AC Milan, Dortmund ja Liverpool, ovat olleet mediatietojen mukaan kiinnostuneita Kudusista. Kesällä Kudus oli lähellä siirtyä lainalle Evertoniin, mutta siirtoa ei tapahtunut.

Kudus pelasi Ajaxin juniorijoukkueessa vielä viime vuonna. Tällä kaudella hän on tehnyt tuhojaan Ajaxin edustusjoukkueessa. Mestarien liigassa Kudus on tehnyt tällä kaudella neljä maalia. Ajaxissa hän on tehnyt kaikkiaan 15 maalia 63 ottelussa.

Kudusin mielestä hän on jo maailman huippujen tasolla, ja vertasi itseään Brasilian kapteeniin Neymariin The Guardianin haastattelussa.

”Hän ei ole minua parempi. Hän on vain tunnetumpi pelaaja, siinä kaikki.”

Maanantaina Kudus ei korostanut itseään.

”Koko joukkue teki osuutensa, ja joukkueessa on hyvä energia juuri nyt. Saamme tästä lisää virtaa seuraavaan peliimme.”

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat