MM-kisojen ottelu keskeytyi – katsoja ryntäsi kentälle sateenkaari­lipun kanssa

Kentälle rynnännyt mies oli pukeutunut t-paitaan, jossa luki ”Pelastakaa Ukraina” ja ”Kunnioitusta iranilaisnaisille”.

Sateenkaarilipun kanssa kentälle juossut katsoja keskeytti Portugalin ja Uruguayn välisen MM-kamppailun hetkeksi.

28.11.2022 23:54

Portugali varmisti pudotuspelipaikkansa jalkapallon MM-turnauksessa 2–0-voitolla Uruguaysta. Portugalin voittomaali merkittiin Bruno Fernandesille, jonka keskitys upposi suoraan maaliin 54. minuutilla.

Osuma merkittiin ensin Cristiano Ronaldolle, joka yritti tilanteessa puskumaalia, mutta pallo ei osunutkaan tähtihyökkääjän päähän. Toisen maalinsa Fernandes teki lisäajalla rangaistuspotkusta, eikä pelintekijän hattutemppukaan ollut lopussa kaukana.

Portugalista tuli Ranskan ja Brasilian jälkeen kolmas joukkue, joka varmisti jatkopaikkansa.

Kisojen toisen pelikierroksen päätösottelu keskeytyi 50 peliminuutin jälkeen Lusailin stadionilla, kun mieskatsoja juoksi kentälle sateenkaarilipun kanssa. Independent-lehden mukaan mies oli pukeutunut t-paitaan, jonka etuosassa luki ”Pelastakaa Ukraina” ja selkämyksessä ”Kunnioitusta iranilaisnaisille”.

Ottelun turvamiehet saattoivat katsojan nopeasti pois kentältä, ja iranilainen erotuomari Alireza Faghani antoi luvan jatkaa ottelua.

Qatarin MM-turnausta on kritisoitu voimakkaasti muun muassa maan heikon ihmisoikeustilanteen, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtelun sekä MM-projekteissa työskentelevien siirtotyöläisten surkeiden olojen takia.

Sateenkaarivärit ovat olleet yksi turnauksen puheenaiheista. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kertoi ennen turnauksen alkua, että sateenkaaritunnukset ovat katsomossa kiellettyjä, mutta viime viikolla Fifa pyörsi päätöksensä.

Seitsemän eurooppalaisjoukkueen (Saksa, Belgia, Englanti, Hollanti, Sveitsi, Tanska, Wales) kapteenit aikoivat käyttää kisoissa sateenkaariteemaista One Love -kapteeninauhaa, mutta joukkueet vetäytyivät suunnitelmasta Fifan sanktiouhkauksen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat