Entinen jalkapalloilija Roni Peiponen on kuollut 25-vuotiaana

HJK:ssa pelannut ja ikäluokkansa lupaavimpiin jalkapalloilijoihin kuulunut Roni Peiponen on kuollut.

Jalkapalloilija Roni Peiponen kuvattuna vuonna 2020.

1.12.2022 12:17

Helsingin Jalkapalloklubissa peliuransa vain 23-vuotiaana lopettanut Roni Peiponen on kuollut. Hän oli kuollessaan 25-vuotias. Tiedon vahvisti Helsingin Sanomille hänen perheensä. Peiposen perhe toivoo ja haluaa, että heidän suruaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan.

Roni Peiponen kertoi vuonna 2020 Helsingin Sanomien haastattelussa avoimesti siitä, miten hän sairastui masennukseen pelatessaan Norjassa. Kesäkuun lopussa 2020 hän purki sopimuksensa HJK:n kanssa ja päätti ammattilaisuransa 23-vuotiaana.

Henkistä sairastumista oli edeltänyt fyysinen loukkaantuminen. Peiposen piti saada itsensä kuntoon ennen norjalaisseura Moldeen siirtymistä, mikä aiheutti stressiä.

”Hirveän stressin takia en saanut kunnolla nukutuksi ja samaan aikaan tiesin, miten tärkeää uni minulle on, jotta palautuisin harjoituksista. Siitä tuli oravanpyörä, josta en päässyt ulos. Aloin palaa loppuun”, Peiponen kertoi.

Lue lisää: Viimeinkin mielenrauhaa

Peiposen viimeiseksi Veikkausliiga-kaudeksi jäi kausi 2019. Kesällä 2020 hänen elämänsä näytti valoisalta vaikeiden jalkapallovuosien jälkeen.

”Ihmiset ovat auttaneet hirveästi. En olisi ikinä yksin päässyt siitä paskasta ylös.”

”Halusin olla niin hyvä jalkapalloilija, että kukaan ei voisi moittia minua. Lapsesta asti olin ajatellut niin. Siinä matkan varrella jossain määrin rakastuin lajiin. Nyt minulla ei ole ikävä jalkapalloelämää, joka määritteli koko muun elämäni.”

Peiponen aloitti jalkapalloilun Malminkartanon Petossa ja siirtyi HJK:hon 8-vuotiaana. Peiponen debytoi Veikkausliigassa kaudella 2015. Hän pelasi urallaan 44 Veikkausliiga-ottelua ja voitti Suomen mestaruuden kaudella 2018.

HJK:n Roni Peiponen (oik.) Veikkausliigan ottelussa Lahtea vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat