MM-maalivahdit ilmiriidoissa – joukkuekaverilta tyly reaktio kohtalokkaaseen mokaan

Australian Mathew Ryanin paha moka huvitti Puolan Kamil Grabaraa.

Mathew Ryanin virhe kävi Australialle kalliiksi.

4.12.2022 10:10

Australian maalivahdilla Mathew Ryanilla riitti jossiteltavaa sen jälkeen, kun hänen joukkueensa putosi jalkapallon MM-kisoista lauantai-iltana häviämällä Argentiinalle 2–1.

Argentiinan toinen maali syntyi Ryanin pahan virheen seurauksena. Ryan menetti toisen puoliajan alkupuoliskolla tökerösti pallon Argentiinan kahden miehen karvaukselle, ja Julian Alvarezilla oli helppo työ iskeä ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma.

”Kannan tietysti vastuuni omasta osastani siinä maalissa. He karvasivat nopeasti, enkä ollut siihen oikein valmis. Sen jälkeen meillä oli vuori kiivettävänämme, mutta näytimme taisteluhenkemme ja nousimme takaisin otteluun. Olimme lopulta varmaankin jopa hieman epäonnisia, ettemme tasoittaneet. Se tekee kipeää”, Ryan harmitteli ottelun jälkeen SVT:lle.

Kaikki eivät suhtautuneet erityisen empaattisesti Ryanin kalliiseen mokaan. Hänen seurajoukkueensa FC Kööpenhaminan toinen maalivahti, Kamil Grabara, julkaisi Twitterissä viestin, joka oli tulkittavana suorasukaisena kettuiluna Ryanille.

Ryan ja Puolan MM-joukkueessa mukana oleva Grabara kilpailivat syksyllä kiivaasti joukkueensa ykkösvahdin paikasta, ja ovat tehneet mediassa selväksi, etteivät ole erityisen lämpimiä ystävyksiä. Ryan sai syksyllä näytön paikan Grabaran ollessa loukkaantuneena, mutta toivuttuaan puolalainen sai taas ykkösveskarin paikan itselleen.

Tästä pahastunut Ryan kommentoi ennen MM-kisojen alkua Grabaran etulyöntiaseman johtuvan ”poliittisista syistä”.

Kommentti ei kaikesta päätellen jäänyt Grabaralta huomaamatta.

”Tuon täytyi varmastikin johtua politiikasta”, Grabara twiittasi Ryanin mokan jälkeen virnuilevan emojin kera.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Ryanille luettiin Grabaran twiitti. Hän vastasi siihen kuivasti naurahtaen.

”Enpä ole rehellisesti sanottuna erityisen yllättynyt, mutta hänen mielipiteensä ei oikeastaan kiinnosta minua”, Ryan sanoi Australian Fox Sportsin mukaan.

Kamil Grabara ei ole saanut MM-kisoissa vielä peliaikaa.

Grabara ei ole saanut vielä MM-turnauksessa peliaikaa Puolan maalilla, jota on vartioinut tähtiveskari Wojciech Szczesny. Puola kohtaa sunnuntain neljännesvälierässään hallitsevan mestarin Ranskan.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat