Tampereella loukkaantunut Jakub Voráček kertoi ikäviä uutisia – ura voi päättyä aivotärähdyksiin

MM-kultaa voittanut hyökkääjä kertoi kärsineensä NHL-uransa aikana seitsemän tai kahdeksan dokumentoitua aivotärähdystä.

Columbus Blue Jacketsin tšekkitähti Jakub Voráček voi joutua päättämään uransa lukuisten aivotärähdysten vuoksi. Voráček kamppaili Toronto Maple Leafsin puolustajan Justin Hollin kanssa joulukuussa 2021.

6.12.2022 10:37

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaavaa Columbus Blue Jacketsia edustava tšekkitähti Jakub Voráček, 33, kertoi maanantaina ikäviä uutisia terveyteensä liittyen. Yli tuhat NHL-ottelua pelannut Voráček ei tiedä, voiko pelata enää koskaan jääkiekkoa.

”Monien lääkärien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että en voi pelata tällä hetkellä tai lähiaikoina”, Voráček sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Tietenkin aion yrittää parhaani, mutta prosessista voi tulla pitkä. Juuri nyt en näe itseäni pelaamassa lähitulevaisuudessa.”

Voráček loukkaantui marraskuun alussa Tampereella pelatussa Global Series -ottelussa Colorado Avalanchea vastaan, kun hän sai osuman korkeasta mailasta. Voráček pelasi ottelussa lähes 19 minuuttia (18.55) ja teki maalin, kun Blue Jackets hävisi 3–6.

Voráček kertoi The Hockey Newsin mukaan kärsineensä NHL-urallaan seitsemän tai kahdeksan dokumentoitua aivotärähdystä.

Tilanne voi todellisuudessa olla pahempikin, sillä Voráček ei ottanut mukaan laskelmiinsa ”niitä pieniä iskuja, joista ei voi olla varma”.

Voráčekilla on vielä oireita Tampereella koetusta aivotärähdyksestä, mutta hän kuvaili vointinsa ”ok:ksi”.

”Pystyn elämään jään ulkopuolella normaalia elämää, mikä on tärkeää.”

Voráček on Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen varaus numerolla seitsemän kesältä 2007. Hän on pelannut NHL:n runkosarjassa 1 058 ottelua tehoin 223+583=806 ja 49 pudotuspelikamppailua pistein 9+19=28.

Blue Jacketsin lisäksi Voráček on edustanut NHL:ssä Philadelphia Flyersia. Maajoukkueessa hän on saavuttanut maailmanmestaruuden 2010 ja MM-pronssia 2011.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat