Espanjan katastrofin takaa paljastui tieto, joka tekee suorituksen entistä erikoisemmaksi

Espanja epäonnistui jokaisessa rangaistuspotkussaan Marokkoa vastaan.

Yassine Bounou torjui Sergio Busquetsin rangaistuspotkun.

7.12.2022 12:29 | Päivitetty 7.12.2022 18:17

Espanjan tie jalkapallon MM-kisoissa päättyi tavalla, jota harvoin näkee. Joukkue putosi neljännesvälierissä hävittyään Marokolle rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät maalittomana, eikä Espanja saanut palloa maaliin rangaistuspilkultakaan. Marokko eteni lopulta jatkoon voitettuaan rangaistuspotkukilpailun lukemin 3–0.

Tilastopalvelu Optan mukaan Espanjasta tuli MM-kisahistorian ensimmäinen maa, joka on hävinnyt neljä rangaistuspotkukilpailua. Maasta tuli toinen, joka hävisi tekemättä maaliakaan. Sveitsi jäi niin ikään maaleitta Ukrainaa vastaan vuoden 2006 kisoissa.

Espanjalta epäonnistuivat Pablo Sarabia, Carlos Soler ja Sergio Busquets. Sarabia laukoi tolppaan, ja Solerin ja Busquetsin yritykset päätyivät Yassine Bounoun, eli taiteilijanimellä Bono esiintyvän maalivahdin käsiin.

Kaikkien laukojien epäonnistuminen on todella harvinaista, ja vielä oudommaksi tilanteen tekee asia, jonka Espanjan päävalmentaja Luis Enrique kertoi.

”Yli vuosi sitten sanoimme useilla leireillä pelaajille, että heidän täytyy harjoitella rangaistuspotkuja vähintään tuhat kertaa seurajoukkueissaan”, Enrique sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan jo ennen kohtalokasta ottelua.

”Mielestäni rangaistuspotkukilpailu ei ole arpapeliä. Jos harjoittelee paljon, tulee paremmaksi laukojaksi. Painetta ja jännitystä ei pysty harjoittelemaan, mutta niiden kanssa voi tulla toimeen.”

Tiedossa ei ole, noudattivatko pelaajat ohjetta. Tiistain suorituksen perusteella parannettavaa ainakin jäi reilusti.

Ottelun jälkeen Enriqueltä kysyttiin, tekisikö hän jotain toisin rangaistuspotkukilpailuun liittyen.

”Jos meillä olisi uusi rangaistuspotkukilpailu, vaihtaisin vain Bounoun”, Enrique sanoi viitaten Marokon maalivahtiin, joka pelasi muutenkin mainion ottelun.

Enriquen jatko maajoukkueessa on vaakalaudalla aikaisen karsiutumisen vuoksi. Hän ei itse halunnut ottaa kantaa mahdollisuuksiinsa jatkaa ”La Rojan” peräsimessä.

”Tämä ei ole oikea aika puhua tulevaisuudestani. Sopimukseni päättyy, mutta olen erittäin onnellinen maajoukkueessa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat