Euroopan mestari kertoi uran päättäneestä sydänpysähdyksestä: ”Olin käytännössä kuollut”

Italialainen Sonny Colbrelli kokee saaneensa uuden elämän. 

8.12.2022 21:01

Maantiepyöräilyn viime vuoden Euroopan mestari, italialainen Sonny Colbrelli on kertonut lisätietoja sairauskohtauksesta, jonka seurauksena hän joutui lopettamaan ammattiajajan uransa 32-vuotiaana.

Tämän vuoden maaliskuussa Colbrelli kiri toiseksi lajin vanhimpiin etappikilpailuihin lukeutuvan ja 101. kerran kilpaillun Katalonian ympäriajon avausetapilla.

Heti maaliintulon jälkeen Colbrelli lyyhistyi maahan, ja ensihoitajat elvyttivät häntä kilpailun maalialueella ennen kuin hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Lue lisää: Ensihoitajat elvyttivät Euroopan mestaria Katalonian avaus­etapin maalissa

Sairaalatutkimuksissa Colbrellilla diagnosoitiin ”epästabiili” sydämen rytmihäiriö, ja hänelle asennettiin sen takia rytmihäiriötahdistin.

”Sydämeni pysähtyi kolmeksi minuutiksi. Olin käytännössä kuollut”, Colbrelli kertoi Katalonian maaliintulon jälkeisistä tapahtumista Cyclistille.

”Olen superonnekas, että olen yhä täällä. Katalonia muutti elämäni. Se muutti kaiken päässäni. Minulla on nyt uusi elämä, toinen mahdollisuus”, sanoi Colbrelli, joka saavutti ammattilaisena yli 30 voittoa.

Hän piti vuotta 2021 uransa parhaana. Silloin hän voitti vajaan kuukauden välein Euroopan mestaruuden ja lajin arvostetuimpiin klassikkokilpailuihin eli monumentteihin kuuluvan Pariisi–Roubaix-ajon, jota kutsutaan ”Pohjoisen helvetiksi”.

Lue lisää: Euroopan mestarin ura päättyi rytmihäiriötahdistimen takia

Colbrellin mukaan juuri hänelle asennettu tahdistin on perimmäinen syy, miksi huippu-urheilijan ura päättyi.

Colbrelli ilmoitti uransa päättymisestä lokakuun lopussa. Uran jatkamisen esteeksi muodostui käytännössä Italian lainsäädäntö.

”Italiassa se ei ole lain mukaan sallittua”, Colbrelli sanoi ja tarkoitti ammattimaista urheilua tahdistimen kanssa.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen pelaajalle Christian Eriksenille asennettiin niin ikään rytmihäiriötahdistin sen jälkeen, kun hän tuupertui kentälle EM-ottelussa Suomea vastaan kesäkuussa 2021. Eriksen jatkaa uraansa tahdistimen avulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat