Mbappé, Giroud ja Kane keräsivät huomion, mutta Griezmann oli kaikkialla

Antoine Griezmann syötti Ranskan molemmat maalit puolivälieräottelussa Englantia vastaan.

Antony Griezmann juhli Ranskan voittoa.

11.12.2022 10:52 | Päivitetty 11.12.2022 11:33

Jalkapallon MM-kisojen puolivälierä Englannin ja Ranskan välillä oli dramaattinen. Ottelussa nähtiin kolme maalia ja yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus.

Suurta huomiota keräsi Ranskan suurin tähti Kylian Mbappé, ei tosin peliesityksellään vaan irvokkaalla naurullaan Harry Kanen epäonnistuttua rangaistuspotkussa.

Ottelun sankariksi nostettiin Olivier Giroud, joka puski Ranskan voittomaalin.

Kun pöly on hieman laskeutunut, ottelun todelliseksi tähtipelaajaksi onkin nostettu aivan muu pelaaja kuin Mbappé, Giroud tai Kane.

Ranskan keskikentän uurastaja Antoine Griezmann syötti molemmat maalit ja oli, kuten aiemmissakin Ranskan otteluissa, vahvasti mukana sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

Ranskalainen L’Equipe toteaakin: Griezmann oli kaikkialla.

”Antoine Griezmann pelasi jälleen korkealla tasolla ottelun kaikilla alueilla”, L’Equipe hehkuttaa ja muistuttaa, että Griezmann liikkui ottelussa yli yksitoista kilometriä.

Yhdysvaltalaisen CBS-kanavan Jonathan Johnson kirjoittaa, että ennen ottelua suuri kysymys oli, miten Englanti onnistuu pysäyttämään Mbappén. Tähän oli vastaus, mutta Johnsonin mukaan Englanti epäonnistui ottamaan huomioon Griezmannin erinomaisuuden.

”Hän melkein yksin vei Les Bleusin ensi viikon välierään Marokkoa vastaan”, Johnson hehkuttaa.

Johnson myös toteaa, että Griezmannin syöttöjen onnistumisprosentti ensimmäisellä puoliajalla oli tasan sata ja hänen roolinsa korostui toisella puoliajalla.

”Hän osallistui fyysisesti, kun keskikenttä alkoi väsyä, ja se auttoi kääntämään pelin suunnan.”

The Athtletic varoitti jo ennen ottelua, että Englanti ei saa vähätellä Ranskan vähemmän hehkutettua sankaria eli Griezmannia.

Griezmann on nyt antanut 27 maalisyöttöä Ranskan maajoukkueessa. Se on uusi ennätys.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat