Ranskan urheilu­ministeri pukeutui MM-katsomossa sateenkaari­paitaan ”ilman aggressiivisuutta”

Amélie Oudéa-Castéra halusi ilmaista paitavalinnallaan tukensa ihmisoikeuksille. Hän ei halunnut suututtaa Ranskalle tärkeää kauppakumppania Qataria pukeutumisellaan.

Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra pukeutui Ranskan ja Englannin väliseen puolivälieräotteluun siniseen sateenkaarihihoin koristelluun paitaan. Kuvassa Oudéa-Castéra laulaa kansallislaulua ennen ottelun alkua.

11.12.2022 16:20

Ranskan urheiluministeri ja entinen tennispelaaja Amélie Oudéa-Castéra seurasi jalkapallon MM-kisojen puolivälierää sateenkaariraitaisin hihoin varustetussa paidassa.

Oudéa-Castéra kertoi ranskalaiselle uutiskanavalle Franceinfolle halunneensa osoittaa paitavalinnallaan tukensa kaikkien ihmisten oikeuksille.

”Minulle oli tärkeää ilmaista sitoutumiseni ihmisoikeuksiin, erityisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin”, Oudéa-Castéra sanoi.

”Oli tärkeää tehdä se ilman aggressiivisuutta kumppaniamme Qataria kohtaan”, ministeri lisäsi maiden väliseen yhteistyöhön viitaten.

Qatar on Ranskalle tärkeä kumppani maakaasunsa vuoksi. Ranska puolestaan on myynyt Qatarille muun muassa Airbusin matkustajalentokoneita sekä Dassaultin Rafale-hävittäjiä.

Lue lisää: Mbappé, Giroud ja Kane keräsivät huomion, mutta Griezmann oli kaikkialla

Lue lisää: Some tulvii irvailua Harry Kanen epäonnistumisesta: palloa viskotaan kiertävälle radalle

Ranska ja Englanti pelasivat puolivälieränsä sopivasti kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä, jota vietetään vuosittain joulukuun 10. päivänä.

”Urheilu perustuu pohjimmiltaan toisen kunnioittamiselle ja on täysin syrjintää vastaan. Se yhdistää ihmiset yleismaailmallisten arvojen ympärille, josta presidenttimmekin on puhunut”, Oudéa-Castéra sanoi.

Hän kertoi palaavansa Qatariin yhdessä presidentti Emmanuel Macronin kanssa seuraamaan Ranskan ja Marokon välieräottelua.

Oudéa-Castéra tapasi puolivälierän alla kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Hassan al-Thawadin. Ministeri kertoi keskustelleensa al-Thawadin kanssa sekä työntekijöiden oikeuksista että ”LGBT-teemasta”.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat