Etelä-Amerikan jalkapallopomo haluaa vuoden 2030 kisat: ”Mitä he aikovat tehdä Pelén ja Maradonan luomalla historialla”

Alejandro Domínguez kertoo, että Fifan on tehtävä valinta jalkapallon ja rahan välillä.

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin puheenjohtaja Alejandro Domínguez pukeutui Qatarin MM-kisoissa Diego Maradonan kuvalla varustettuun paitaan Maradonan kuoleman kaksivuotispäivänä 25. marraskuuta.

11.12.2022 18:07

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton Conmebolin puheenjohtaja Alejandro Domínguez haluaa jalkapallon MM-kisojen satavuotisjuhlakisat 2030 kotimantereelleen.

Jalkapallon MM-kisojen historia alkoi Uruguayssa 1930 turnauksella, johon osallistui 13 joukkuetta. Sata vuotta myöhemmin kisat pelataan 48 maan mammuttitapahtumana.

Domínguez kertoi toiveestaan tilaisuudessa, joka oli järjestetty vakavasti sairastuneen Pelén kunniaksi. Häneltä kysyttiin uutistoimisto AFP:n mukaan, voiko Pelén tai edesmenneen Diego Maradonan perintö vaikuttaa päätökseen kisaisännästä.

”Kysymys on Fifalle – mitä he aikovat tehdä Pelén ja myöhemmin Maradonan luomalla historialla”, Domínguez vastasi.

”Kisojen pitäisi todella palata juurilleen, koska jalkapallossa ei ole kyse vain rahasta. Sen [kisaisännyyden] ei pitäisi olla kilpailu siitä, kuka sijoittaa eniten rahaa kisoihin.”

Paraguaylainen Domínguez on myös yksi Fifan varapuheenjohtajista.

Vuoden 2030 MM-kisojen isännästä äänestetään vuonna 2024. Ensimmäisten MM-kisojen isäntä Uruguay hakee kisoja yhdessä Argentiinan, Chilen ja Paraguayn kanssa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Etelä-Amerikan maiden vahvin haastaja on Espanjan, Portugalin ja Ukrainan yhteishakemus, jolla on Euroopan jalkapalloliiton Uefan tuki.

Kisat kiinnostavat myös Saudi-Arabiaa, jonka on kerrottu hakevan kisoja mahdollisesti yhdessä Egyptin ja Kreikan kanssa.

Domínguez kertoi tilaisuudessa myös Conmebolin ehdottamasta historiallisesta muutoksesta Brasilian peliasuun, jossa on viisi tähteä yhtä monen MM-kullan merkiksi.

Ehdotuksen mukaan Brasilian tulisi vaihtaa kolmen tähden paikalle kolme sydäntä Pelén voittamien kolmen maailmanmestaruuden kunniaksi. Muutoksen jälkeen paidassa olisi kaksi tähteä ja kolme sydäntä.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat