Turvamies putosi ”merkittävästä korkeudesta” stadionilla, on teho­hoidossa sairaalassa

Tapaus sattui Lusailin stadionilla Argentiinan ja Hollannin ottelun jälkeen. Urheilutoimittaja Grant Wahl kuoli kesken saman ottelun.

Jalkapallon MM-kisoissa työskennellyt turvamies on kriittisessä tilassa pudottuaan Lusailin stadionilla.

11.12.2022 18:59 | Päivitetty 11.12.2022 19:21

Jalkapallon MM-kisoissa työskennellyt turvamies on tehohoidossa Lusailin stadionilla sattuneen vakavan onnettomuuden vuoksi, brittilehti The Guardian kertoo.

Onnettomuus sattui Argentiinan ja Hollannin välisen puolivälieräottelun jälkeen. Yhdysvaltalainen urheilutoimittaja Grant Wahl kuoli stadionilla kesken saman ottelun.

The Guardianin haastatteleman silminnäkijän mukaan turvamies putosi ”merkittävästä korkeudesta” stadionin katsomosta maahan saakka. Lehden mukaan pudonneen turvamiehen uskotaan olevan siirtotyöntekijä.

Kisojen järjestelykomitea vahvistaa putoamisen ja vakavat vammat tiedotteessaan.

”Stadionin lääkintäryhmät saapuivat välittömästi paikalle ja antoivat hänelle ensiapua ennen siirtoa ambulanssilla Hamadin sairaalaan”, järjestäjät kertovat The Guardianin mukaan.

”Hän on edelleen vakaassa mutta kriittisessä tilassa. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat turvamiehen ja hänen perheensä luona, ja toivomme hänelle pikaista paranemista.”

Tiedotteessa luvataan, että onnettomuuden olosuhteet tutkitaan kiireellisesti ja turvamies saa palkkansa täysimääräisesti myös sairaalahoidon aikana.

MM-kisojen aikana on kuollut ainakin yksi siirtotyöntekijä.

Saudi-Arabian maajoukkueen tukikohtana toimineen lomakeskuksen pysäköintialueella valoja korjannut filippiiniläismies putosi pää edellä betonitasanteelle.

Kisojen toimitusjohtaja Nasser al-Khater vastasi uutistoimisto Reutersin toimittajan kysymykseen kuolemasta tavalla, jota on kritisoitu laajalti länsimaisessa mediassa.

”Kuolema on luonnollinen osa elämää, kuolee sitten töissä tai nukkuessaan. Työntekijä kuoli, osanottomme hänen perheelleen, mutta on outoa, että haluat keskittyä tähän ensimmäisenä kysymyksenäsi”, al-Khater sanoi.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat