Markkanen piste­kuninkaana entistä joukkuettaan vastaan, fanit huusivat hänen nimeään

Utah Jazz hävisi Cleveland Cavaliersille murskalukemin 99–122.

Lauri Markkanen väänsi Isaac Okoron kanssa.

20.12.2022 7:16 | Päivitetty 20.12.2022 12:20

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkanen joutui nöyrtymään viime kauden kotijoukkueelleen, kun Utah Jazz hävisi Cleveland Cavaliersille vieraissa luvuin 122–99.

Tappiosta huolimatta Markkanen oli pelin kovin pisteidentekijä 24 pisteellään. Hän nappasi kuusi levypalloa ja onnistui kolmessa kuudesta kolmen pisteen heitosta.

Pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 58,3. Kymmenestä vapaaheitosta upposi seitsemän.

Vielä viime kaudella Jazzissa pelannut Donovan Mitchell teki 23 pistettä ensimmäisessä pelissään entistä seuraansa vastaan.

Tämä oli Cavaliersin neljäs perättäinen voitto. Joukkue paranteli samalla aiempaa NBA-ennätystään kotipelien osalta, joista se on tällä kaudella voittanut nyt 15/17, kertoo ESPN.

Liigan parasta puolustuspeliä pelaava Cleveland torpedoi Jazzin osumatarkkuuden kauden alhaisimpaan 39,1:n onnistumisprosenttiin.

Ottelu ratkesi pitkälti jo avauspuoliskolla, jonka Cleveland vei lukemin 62–44. Markkanen heitti tasan puolet Utahin pisteistä avauspuoliskolla, muttei saanut juuri tukea joukkuetovereiltaan.

Utahin entinen tähtipelaaja Mitchell siirtyi loppukesästä Jazzista Cavaliersiin ja Markkanen, Collin Sexton sekä Ochai Agbaji toiseen suuntaan. Lisäksi Jazz sai Cavaliersilta kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa ja kaksi varausvuorojen vaihtoa.

Jazz on NBA:n länsilohkon yhdeksännellä sijalla. Joukkueen saldo on 17 voittoa ja 16 tappiota.

Markkanen sanoi ottelun jälkeen, että oli mukavaa palata vanhalle kotiparketille ja nähdä Cavaliersin seuratyöntekijöitä sekä entisiä pelikavereita.

”Kuulin, kuinka fanit huusivat nimeäni ja olivat tyytyväisiä nähdessään minut. Se oli hauska peli, mutta toivottavasti tulos on ensi kerralla parempi”, Markkanen sanoi NBA:n kotisivuillaan julkaisemalla videolla.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat