Video Ylen kulisseista näyttää Erkka V. Lehtolan reaktion Lionel Messin maaliin

Argentiinan faniksi tunnustautuva Lehtola julkaisi videon riemun­purkauksestaan.

Erkka V. Lehtola on Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja.

20.12.2022 10:19 | Päivitetty 20.12.2022 12:15

Ylen jalkapalloasiantuntija Erkka V. Lehtola jakoi mielipiteitä sunnuntaina päättyneiden miesten jalkapallon MM-kisojen aikana tunnepitoisen esiintymisensä vuoksi. Tiistaina saatiin tuore näyte miehen reaktioista.

Lehtola on useissa yhteyksissä tuonut esiin rakkauttaan Argentiinan jalkapalloa ja sen suuria pelaajia kohtaan. Tämä näkyi myös Ylen lähetyksissä, joissa Lehtola oli studiossa asiantuntijan roolissa.

Osan mielestä Lehtolan tulisi pysyä asiallisemmalla linjalla, kun taas toisten mielestä tunteiden näyttäminen – myös asiantuntijan kohdalla – kuuluu urheiluun.

Lue lisää: Yle luottaa finaaliasiantuntijana Argentiina-fani Lehtolaan: ”Tunteet kuuluvat urheiluun”

Lehtola vaikuttaa itse suhtautuneen saamaansa kritiikkiin varsin rennosti, ja tiistaina hän jakoi viestipalvelu Twitterissä finaalin aikana otetun videon.

Video on otettu, kun Lionel Messi vei Argentiinan loppuottelun jatko-ottelussa 3–2-johtoon, mikä sai Lehtolan tuulettamaan villisti ja juoksemaan ympäri studiota.

Studion muut jäsenet toppuuttelivat kuitenkin riemua ja ilmoittivat tilanteen olleen paitsio. Lehtola ei voi uskoa kuulemaansa. Video loppuu ennen kuin selviää, että maali hyväksytään.

Osuma ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Ranskan Kylian Mbappé toi Ranskan vielä kerran tasoihin. Lopulta Argentiina vei MM-kullan rangaistus­potkukilpailun jälkeen, ja Lehtolakin sai onnellisen lopun kisoille.

Lehtola julkaisi myöhemmin tiistaina vielä kuvan tunnelmistaan Mbappén tasoitusmaalin jälkeen. Hän istuu silmät suljettuna ja nojaa nyrkkiin puristettuun käteensä.

”Video ei tuosta juuri poikkea: yhtä hiljainen ja pysäyttävä”, Lehtola kirjoittaa kuvan yhteyteen.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat