Suvilahden jättihalli tehtäisiin musiikin ehdoilla – toimitus­johtaja uskoo, ettei urheilu kärsi

Areenayhtiö on kertonut palkanneensa neuvonantajaksi tapahtuma-alan konsultointia tekevän CAA Iconin. Toimitusjohtajan mukaan yrityksen työtä tarvitaan, jotta Helsingin kaupungin kanssa voitaisiin edetä.

Timo Nieminen oli mukana myös Nokia-areenan rakentamishankkeessa SRV:n kautta.

20.12.2022 16:55 | Päivitetty 20.12.2022 17:46

Suvilahden areenan yhteistyö maanantaina julkaistun neuvonantajan CAA Iconin kanssa on jo käynnissä, kertoo areenayhtiön toimitusjohtaja Timo Nieminen.

Nieminen sanoo, että tapahtumapaikkojen konsultointia tekevä yritys selvittää tapahtumamarkkinan tilannetta Suomessa ja Pohjoismaissa sekä tekevät esimerkiksi ennusteita niin tapahtumien kuin kävijöidenkin määrästä.

Maanantain tiedotteessa kerrottiin, että areenaa suunnitellaan ensisijaisesti musiikkitapahtumien ehdoilla. Se oli Niemisen mukaan ensimmäinen selkeä viesti, joka CAA Iconin suunnalta tuli.

”Hyvin paljon areenoita on tehty urheilun ehdoilla, josta seuraus saattaa olla, että akustiikka ei tue esityksiä. Suvilahdessa lähdetään siitä, että pääpaino ominaisuuksissa liittyy musiikin soittoon ja kuunteluun”, Nieminen sanoo.

Nieminen luottaa silti siihen, että urheilunkin kannalta areena olisi toimiva.

”En usko, että urheilu­tapahtumankaan laatutaso heikkenee akustiikka­ominaisuuksista. En näe, että olisivat keskenään ristiriitaisia.”

Areenasta on jätetty kehittämisvaraushakemus kaupungille. Pormestarit suhtautuivat hankkeeseen vähintään varovaisen myönteisesti, kun HS kysyi asiasta syyskuussa. Nieminen uskoo, että alueesta on muitakin kiinnostuneita tahoja.

CAA Iconin selvitysten tuloksia odotetaan keväällä. Aikataulu on rivakka, sillä julki lausutuissa haaveissa areena aukeaisi jo kesällä 2027. Kaupungin kanssa areenayhtiö on Niemisen mukaan jatkanut keskusteluja.

CAA Iconin tekemiä selvityksiä tarvitaan, jotta on tietoa, jonka pohjalta kaupungin kanssa voi edetä. Arvioita on luvassa esimerkiksi siitä, miten paljon areena voisi tuottaa tuloja kaupungille.

”Tampereella on nähty, että Nokia-areenan auettua keskustassa ravintolatoiminta on vilkastunut. Mediassa olleiden tietojen mukaan hotelliyöpymiset ovat kalliimpia kuin Helsingin keskustassa ja käyttöaste korkea. Kyse ei ole yksin areenasta ja lipunmyyntituloista.”

Kun Ilmalan areena on venäläisomistusten takia kiinni, jää Helsinki ja koko Suomi tällä hetkellä Niemisen mukaan vaille osaa tapahtumista, jotka muuten voisivat tulla Suomeen.

”Nokia-areenaan ei mahdu kohtuuttomasti tapahtumia. Helsingin tilanne ajaa siihen, että osa jää vain tulematta Suomeen. Ne ovat Suomesta pois, ja ne ovat Helsingistä pois”, Nieminen sanoo.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat