IL: Jokerien hallituksen jäsen myöntää, että joukkueella ei ole hallia, missä voisi pelata

Jokereiden tavoite on pelata ensi kaudella Mestiksessä, mutta ensin seuran pitäisi löytää kotihalli.

Jokerit haluaisi pelata ensi kaudella Mestistä, mutta monta asiaa on vielä ratkaisematta.

23.12.2022 8:17

Helsingin Jokereiden mahdollinen pelaaminen ensi kaudella Mestiksessä on vielä monen mutkan takana. Asia tiivistyy kuitenkin kahteen seikkaan: Jokereilla ei ole tällä hetkellä kotihallia eikä itse asiassa joukkuettakaan.

Näin asian kuvailee uuden jokeriyhtiön, Joel Harkimon omistaman Team Jokerit oy:n hallituksen jäsen Jorma Mäkinen Iltalehdelle. Mäkinen edustaa hallituksessa juniori­joukkueita ylläpitävää Jokerit ry:tä.

”Jäähallikauppa tyssäsi. Meillä ei ole hallia missä pelata, eikä meillä ole joukkuettakaan, joten ei silloin kannata mitään tehdä”, Mäkinen toteaa Iltalehdelle.

Jokereiden ykköstavoite on pelata entisessä Hartwall-areenassa, mutta tämän hetkisten tietojen mukaan venäläisomistuksessa olevan hallin kaupat ovat jäissä. Mäkisen mukaan tämä on erityisesti aiheuttanut takapakkia Jokereiden suunnitelmiin.

Hallitilanteen taustalla vaikuttaa EU:n päätös asettaa Venäjä terrorismia tukevien valtioiden listalle sekä muun muassa Suomen ja Puolan tukema ehdotus, jonka mukaan pakotelistattujen venäläisten omaisuudet takavarikoitaisiin EU-maissa ja realisoituneet varat ohjattaisiin suoraan Ukrainalle.

Jokerit on myös tiedustellut mahdollisuutta pelata Nordenskiöldinkadun hallissa, jossa HIFK pelaa kotiottelunsa ja jossa Jokerit pelasi vuoteen 1997 asti. Hallia hallinnoiva jäähallisäätiö ei poissulje tätä mahdollisuutta, mutta mitään toimenpiteitä Jokereita varten ei ole tehty.

Jokeiden pitäisi tehdä maaliskuun loppuun mennessä hakemus Mestiksessä pelaamisesta. Siihen mennessä hallitilannekin pitäisi ratkaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat