Miksi julkkiskokki pääsi suutelemaan MM-pokaalia finaalin jälkeen? Nyt Fifakin selvittää asiaa

Salt Baen pihviravintolat ovat myös huippujalkapalloilijoiden suosiossa.

Salt Bae pääsi nostelemaan MM-pokaalia viime sunnuntaina.

23.12.2022 10:58

Jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa tapahtui useita erikoisia asioita eikä MM-finaalin jälkeiset tapahtumat tehneet poikkeusta.

Nyt Kansainvälinen jalkapalloliitto, Fifa, tutkii, miksi turkkilainen julkkiskokki Salt Bae (oikealta nimeltään Nusret Gökçe) ja useat muut ”asiaan kuulumattomat” henkilöt päästettiin kentälle viime sunnuntain MM-finaalin jälkeen. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Salt Baesta julkaistiin useita kuvia, joissa hän myös pitää käsissään MM-pokaalia ja myös suutelee sitä Argentiinan juhliessa mestaruutta.

Fifan sääntöjen mukaan pokaalia saa pidellä vain ”erittäin valikoitunut” joukko ihmisiä, kuten MM-turnauksen voittajajoukkueen jäsenet ja Fifan viranomaiset.

Fifa on vahvistanut BBC:lle, että väkeä päästettiin kentälle virallisten juhlallisuuksien jälkeen ja että ”asianmukaisiin toimiin” sen johdosta ryhdytään.

Salt Bae omistaa muun muassa luksuspihviravintoloiden ketjun. Hänen ravintoloidensa asiakkaita ovat olleet muun muassa Argentiinan MM-sankari Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja David Beckham.

Aiemmin MM-kisojen aikana Salt Bae nähtiin halaamassa Fifan puheenjohtajaa Gianni Infantinoa ja istumassa vip-aitiossa yhdessä Brasilian pelaajalegendojen Ronaldon, Roberto Carlosin ja Cafun kanssa.

MM-finaalin jälkeen Salt Bae onnistui pääsemään yhteiskuvaan myös Messin kanssa, mutta Messi näytti olevan lähinnä kiusaantunut tilanteesta. Keskiviikkona Salt Bae julkaisi Instagramissa videon, jossa Messi vierailee hänen ravintolassaan.

Lue lisää: Maailmanmestari Argentiina nousi toiseksi Fifan rankingissa, kärkijoukkue piti täpärästi paikkansa

Lue lisää: Messin finaalissa saama kaapu raivostutti jalkapallo­väkeä – tästä vaatteessa on kyse

Lue lisää: Messin ja kumppaneiden paluu sai Argentiinan sekaisin – pelaajat evakuoitiin busseista helikoptereilla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat