Anton Lundell yritti suojautua Erik Haulan heijareilta – näin hän kommentoi Ylelle suomalaisten tappelua

Erik Haula haastoi torstain vastaisena yönä Anton Lundellin tappeluun. Floridan suomalaissentteri luuli, ettei niin voisi käydä.

Anton Lundellin ja Erik Haulan kahakka jää historiaan ensimmäisenä suomalaisten välisenä NHL-tappeluna.

23.12.2022 12:46

Suomalaiset NHL-seuraajat saivat hieraista torstaiaamuna silmiään, kun yön NHL-koosteissa pyöri maalien lisäksi jotakin suomalaisittain täysin poikkeuksellista.

New Jerseyn Erik Haulan ja Floridan Anton Lundellin välinen kiekkotappelu oli historian ensimmäinen suomalaispelaajien välinen nujakka taalaliigassa.

Kahakka sai alkunsa heti ottelun alussa, kun noin seitsemän minuutin kohdalla Haula meni Floridan kenttäpäädyssä taklaamaan Lundellia.

Floridan sentteri nosti sääntöjenvastaisesti suojakseen kätensä ja mailansa, mikä sai Haulan kaatumaan jäähän.

Tilanteesta kimmastunut Haula pudotti hanskansa ja kävi kiinni Lundelliin, joka pyrki lähinnä suojautumaan Haulan heijareilta. Lundell pudotti nujakassa vain toisen hanskansa.

Tilanteesta tuomittiin molemmille viisiminuuttiset tappelusta ja Lundellille kaksiminuuttinen korkeasta mailasta.

Nujakkaan silminnähden vastahakoisesti joutunut Lundell kommentoi kohutapausta torstaina Yle Urheilulle. Hän kertoo yllättyneensä Haulan reaktiosta.

”Luulin, että suomalaisten kesken on sanomaton sopimus ja kunnioitus, että ei tapella. Siksikin se tuli puskista, että maanmies halusi pudottaa hanskat. Tappelut eivät ole minun juttuni, joten siihen lähteminen ei ollut yhteinen päätös. Siinä ei paljon kyselty, kun häneltä oli hanskat pois. En voinut kuin suojella itseäni”, Lundell kertasi.

Haula viestitti Ylelle, ettei Lundell ”voi käyttäytyä miten tahansa ilman sanktioita”.

Kuluva NHL-kausi on Haulan, 31, uran kymmenes. 21-vuotias Lundell sirklailee NHL-jäillä vasta toista kautta. Molemmat hyökkääjät ovat kirjauttaneet tällä kaudella 14 tehopistettä.

Lue lisää: Suomalaiset tappelivat keskenään NHL:ssä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat