Lento­pallo­liitto rankaisi naisten liiga­seuran toimi­henkilöä epäasiallisesta käytöksestä

Yle kertoi syksyllä, että Suek tutkii Hämeenlinnan Lentopallokerhoa eettisistä rikkomuksista.

30.12.2022 13:59

Lentopalloliitto on määrännyt naisten Mestaruusliigan seuran toimihenkilön kolmeksi vuodeksi edustuskelvottomaksi liiton elimissä seksuaalisväritteisen epäasiallisen käyttäytymisen takia. Lentopalloliitto kertoo rangaistuksesta tiedotteessaan.

Yle kertoi syyskuussa, että Suomen urheilun eettinen keskus (Suek) tutkii Hämeenlinnan Lentopallokerhon sisällä tapahtunutta eettistä rikkomusta. Lentopalloliitto ei julkistanut tiedotteessaan seuraa, johon rangaistus kohdistuu.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

Suek teki asiasta tutkinnan, jonka perusteella oli selvää, että seuran toimihenkilö oli käyttäytynyt epäasiallisesti keväästä 2021 saman vuoden syksyyn kattavana aikana. Hän muun muassa vihjaili seksuaalissävytteisesti.

Lentopalloliitto katsoi, että toiminta rikkoi tai loukkasi vakavasti lentopallon ja urheilun eettisiä periaatteita. Toiminnan moitittavuutta lisäsi se, että pelaaja on seurassa alisteisessa asemassa seuran toimihenkilöön nähden.

Lentopalloliiton sääntöryhmä langetti toimihenkilölle edustuskelvottomuuden edustaa seuraa liiton elimissä tai toimia luottamushenkilönä vuosina 2023–2025. Lisäksi toimihenkilö määrättiin maksamaan liitolle tuhannen euron sakko.

Lentopalloliitto määräsi lisäksi seuralle 3 000 euron sakon.

Liiton mukaan ei ole uskottavaa, että seuran hallitus tai muu johto eivät olisi tienneet toimihenkilön menettelyistä tai käyttämistä ilmaisuista. Seura laiminlöi liiton mukaan periaatetta, jonka mukaan toiminnassa mukana olevilla pitäisi olla seurassa turvallinen olo. Lisäksi liitto piti rangaistavana sitä, että seura ei riittävän selvästi ollut tuonut esille tapoja, miten seuran jäsenet voivat ilmaista turvattomuutta tai vastenmielisyyttä aiheuttavasta menettelystä seurassa.

Lentopalloliitto korostaa, että liitto ja sitä kautta kaikki sen jäsenseurat ovat sitoutuneet toiminnassaan lajin vastuullisuusohjelmaan ja koko urheiluyhteisön yhteiseen vastuullisuusohjelmaan 2020–2024. Vastuullisuusohjelman keskeiset osa-alueet ovat hyvä hallinto, turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat